Kako postići puniji i definiran izgled obrva?

by | 23 Februara, 2024

Ako ste nezadovoljni izgledom svojih obrva, koje ste u prošlosti ili pretjerano čupali ili jednostavno same po sebi nemaju željeni izgled, dobra je vijest da ćete s modernim proizvodima moći postići savršene obrve

Poznato je kako obrve pomažu definirati lice, a ako izgledaju prirodno, one će vas vizualno i pomladiti. U svoj sili proizvoda za uređenje i naglašavanje obrva koja se može pronaći na tržištu, ponekad se lako izgubiti, no s proizvodima koje ćete pronaći u nastavku lako ćete se fokusirati i uz njih nekoliko ciljanih proizvesti ‘wow’ efekt.

Iako već godinama znamo da gelovi za obrve mogu pomoći ispuniti dlačice koje već imamo, a olovke skicirati one koje nemamo, nedostaje nam trik koji profesionalci koriste za stvaranje dimenzija te samim time punijih, ali i nježnijih obrva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Selin Yağcıoğlu (@selinyagcioglu)

Riječ je o tzv. obrvama u sjeni, a ovaj izgled odnosi se na to da iscrtaš obrve tako da izgledaju puno prirodnije koristeći pritom samo olovku i specijalni puder za obrve. Ako pogledaš one sretnice koje imaju prirodno pune, guste obrve s mnoštvom dlačica, uvidjet ćeš da one na koži stvaraju određenu sjenu. Upravo je to iluzija koji slavni vizažisti žele postići prilikom uređivanja svojih klijentica.

Ako želite da vam obrve izgledaju prirodno guste, morate rekreirati način na koji rastu. Ono što trebate je pomiješati više nijansi tako da na koži ispod obrva stvorite svojevrsnu bazu koja je jednu ili dvije nijanse svjetlija od vaše prirodne boje. Zatim olovkom čija je boja najsličnija onoj vaših obrva iscrtajte linije koje će pratiti dlačice. Zapravo, princip za kreiranje baze obrva je obrnut od metode koju primjenjujete kad kreirate bazu, odnosno podlogu na licu. Dok pri odabiru pudera nastojite odabrati nijansu koja je najsličnija vašoj boji kože, kada odabireš puder za obrve odaberite svjetliju nijansu budući da je poenta kreiranje sjene koja će tvojim obrvama pružati puniji izgled.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Selin Yağcıoğlu (@selinyagcioglu)

Ova tehnika pomaže dati suptilan, zamagljujući učinak koji obrvama daje mekoću te se gubi strogi izgled koji nerijetko djeluje suviše umjetno. Odličan je način postizanja prirodnih, punijih obrva koje su nježno poboljšane. Naravno, ako pri ruci nemate specijalni puder za obrve uvijek se možete poslužiti dobrim starim trikom i posegnuti u svoju paletu nude sjenila.

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.