Kako se brzo i jednostavno riješiti dosadnih podočnjaka?

by | 21 Septembra, 2023

Postoje rješenja koja mogu zakamuflirati podočnjake i kada se dogode, a mi vam donosimo 4 načina kako da spriječite njihov nastanak

Ako su vam oči često natečene ili imate osjećaj kao da se koža oko njih pretvorila u ‘jastučiće’ obratite pažnju šta jedete i pijete. Slane namirnice i alkohol djeluju na zadržavanje vode u organizmu i natečenost. Njihovim izbjegavanjem brzo će se smanjiti ‘kesice’ ispod očiju i otečenost cijelog područja. Uz to, izbjegavanjem slane hrane i alkohola na duže staze sigurno će se stesati i linija, pa je to još jedan dobar razlog da u prehranu uvedemo više voća i povrća i puno zdrave tečnosti.

Ne trljajte oči

Trenje koje nastaje pri trljanju očiju može uzrokovati nastanak tamnih mrlja, odnosno pigmentaciju kože oko očiju. Uz to, na taj način koža postaje i crvena pa ćete izgledati kao da ste plakali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lucy Williams (@lucywilliams02)

Obavezno spavajte na jastuku

Ako spavate na ravnom, bez jastuka, velika je mogućnost da će se višak vode u organizmu nakupiti i u područje očiju, te ćete se probuditi podbuhli. Poduprite se jastukom (ili s dva) kako bi cirkulacija bolje radila i smanjila otečenost oko očiju.

SPF

S godinama koža prirodno postaje tamnija oko očiju, pa kako biste preduhitrili gene, ali i štetan uticaj spoljnih faktora (sunce, hladnoća, vjetar, snijeg…) zaštitite kožu kvalitetnom kremom sa zaštitnim faktorom (najmanje 30!) – čak i zimi. Izbjegavajte direktan kontakt s očima. Sunčevi zraci mogu dodatno da potamne kožu oko očiju, što podočnjake čini još uočljivijima!

Prst kao make up alat

Ako nanosite korektor ili puder na lice prstima, činite to nježnim pokretima prstiju kako ne biste iziritirali ovo osjetljivo područje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jess Clements (@jessicaclements)

Kako treba da izgleda njega lica u 40-im?

ljepotaizdravlje.ba

Instagram