Lice ćete najbolje očistiti uz pomoć tople vode i krpe, a ove 3 vrste krpa čuvaju vašu kožu

by | 27 Septembra, 2022

Lijepa koža je uvijek u modi, a njegovana koža je ono čemu težimo.

Jedan od najvažnijih koraka je njeno čišćenje, jutarnji i noćni rituali uz korištenje raznih gelova i sličnih preparata.

No, jeste li znali da učinkovito lice možete očistiti uz pomoć krpe i tople vode? Štoviše, bez upotrebe ponekad i agresivnih preparata tako ćete osigurati da je vaša koža lijepa i čista – bez šminke i bez iritacija. Naravno, pri tom ne bi trebali upotrijebiti baš svakakvu krpu, poput peškira za lice, a ove krpe će vam pružiti najbolju njegu.

Krpa od mikrovlakana

Ova krpa izrađena je od sintetičkih vlakana s 1/20 udjela svile što je čini izuzetno nježnom. Vlakna također privlače prljavštinu, ulja i ostale viškove koji se mogu naći na površini kože. Zato će izvrsno poslužiti kako za osnovno čišćenje, tako i za uklanjanje šminke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Grace Cairns (@carrotcairns)

Pročitajte i… Soda bikarbona u službi ljepote: Donosimo recepte s kojima ćete smanjiti bore

Krpa od bambusovih vlakana

Ekološki najprihvaćenija opcija – krpa od bambusovih vlakana nije samo super mekana već se i brzo suši. Zbog svojih antimikrobnih i protugljivičnih svojstava izvrstan je izbor za one s jako osjetljivom kožom ili kožom sklonom aknama i prištićima. Svakako prije kupnje provjerite je li krpa izrađena 100% od bambusovih vlakana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ✵ Louise Lunn ✵ (@beautyritualswithlouise)

Krpa od muslina

Muslin je nježna lagana tkanina koja izrađena od pamuka i to posebnog tkanja u pletenom vezu. Zbog toga djeluje vrlo blago na lice istovremeno omogućujući piling kako između niti zadržava čestice prljavštine. Kako se radi o tankoj tkanini izrazito nježne teksture, na koži neće pružiti osjećaj kakav omogućuje tkanina od mikrovlakana. Muslin će biti najbolji izbor onima koji lagano žele odstraniti mrtve stanice s lica.

 

ljepotaizdravlje.ba

puhhha / iStock / Getty Images Plus