Priča o brandu: Prirodna kozmetika „Mak Skincare“ + darivanje

by | 31 Marta, 2022
mak skincare

Kozmetika Mak Skincare nastala je iz lične ljubavi i opsesije prema njezi kože, ali i želje za brandom preparativne kozmetike koji će svjetske high-end formulacije potpisivati pod made in BiH.

Mak Skincare je brand preparativne kozmetike visokih performansi koji vam predstavljamo u sklopu našeg serijala o prirodnoj kozmetici – Priče o brandu. U svojim formulacijama kombinuju prirodne i aktivne sastojke u optimalnim koncentracijama i najboljim kombinacijama koje garantuju vrhunske rezultate. Od samog početka postavili su najviše standarde, pa slobodno možemo reći da, kako kvalitetom tako i formulacijama i ponudom, pariraju najboljim svjetskim brandovima iz oblasti dermokozmetike. Svakoj Mak Skincare formulaciji prethode obimna, dugogodišnja istraživanja te pratimo posljednje naučne studije i svjetske trendove. Rezultat takvog pristupa su zadovoljni kupci koji se vraćaju.

Dženita Kadić, osnivačica branda

Dženita Kadić, osnivačica branda

Kozmetika „Mak Skincare“: Priroda i nauka kao najbolji dvojac

Kako se rodila Mak Skincare priča?

Naše prve formulacije datiraju iz 2012. godine, a ljubav prema dermokozmetici, još i duže. Pod imenom Mak Skincare postojimo nešto duže od godinu dana, a brand je nastao iz lične ljubavi i opsesije prema njezi kože. Željeli smo napraviti brand preparativne kozmetike koji će svjetske, high-end formulacije potpisivati pod made in BiH. Takav cilj nije lagan, ali mi to i ne očekujemo.

Koje su osnovne vrijednosti vašeg branda?

Kvalitet, funkcionalnost, originalnost. Moto našeg branda je „Ljepota sa stavom“, što podrazumijeva da kupac zahtijeva najbolje za svoju kožu. Stoga je jedan od naših svakodevnih zadataka i edukacija o sastojcima, koži i njenoj pravilnoj njezi. Naš IG profil @mak_skincare je glavna „baza“ takvih informacija, ali i skincare razgovora sa našim Makovnjačama.

Mak Skincare

Na čemu se temelji Mak Skincare filozofija?

Priroda i nauka kao najbolji dvojac. Uzmete najbolje od jednog i od drugog, dodate puno rada, truda i znanja, začinite ljubavlju i – rezultati su impresivni!

Kakav je vaš portfolio? Šta sve u njemu možemo pronaći?

Ponajviše visoko-funkcionalne proizvode za njegu kože lica. Među njima, svakako nam je čast izdvojiti neke koje smo prvi donijeli na police bh. drogerija. Naravno, mislimo na naš čuveni balzam za skidanje šminke. Od sastojaka, prvi smo plasirali proizvod sa bakuchiolom, uljem tanacetuma, manuke itd. Pored toga, naše formulacije podrazumijevaju proizvode za njegu osjetljive, suhe, masne i zrele kože. Od sastojaka ćete pronaći najkvalitetnija kozmetička ulja i putere, ali i najbolje antioksidante, kiseline i skupocijene aktivne supstance. Od arganovog ulja do peptida.

Možete li nam reći nešto više o sastojcima na kojima su bazirane formulacije vašeg branda?

Manje-više smo se i dotakli pitanja sastojaka. Prioritet je korištenje kvalitetnih, provjerenih i funkcionalnih sastojaka. Kombinacija prirode i nauke. Smatramo da je to najispravniji pristup, uzeti najbolje s obje strane. U našim formulacijama ne koristimo sastojke životinjskog porijekla niti one testirane na životinjama. Stoga su naši proizvodi vegan & cruelty free. Osim toga, ne koristimo parabene, mineralna ulja, isušujuće alkohole niti silikone. Svi sastojci koje koristimo su provjerene kvalitete, certificirani i dobavljamo ih kako iz naše zemlje, tako i iz svijeta, najviše iz Francuske, Velike Britanije i USA.

Koji su najprodavaniji proizvodi?

Definitivno naš balzam za skidanje šminke Naked Face (dostupan i u DM poslovnicama), a onda i kreme Berry Special i Crème de la crème. Moramo izdvojiti i naš vitaminski serum Face it, kojeg nam uvijek nedostaje na stanju a u zadnje vrijeme i naš hijaluronski serum Aqua Bomb. Među popularnim proizvodima je svakako i naša okoloočna kremica i, sad već čuveni, Allure serum s bakuchiolom.

Mak Skincare

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Veliki! Planiramo puno toga, radimo na dosta novih formulacija koje će, opet, kako po sastavu tako i po sistemu isporuke sastojaka biti po najvišim svjetskim standardima i trendovima. Svakako da se planiramo širiti i rasti u svakom segmentu. Stay tuned!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mak Skincare (@mak_skincare)

I, za kraj, kada biste trebali da izdvojite jedan osnovni kozmetički savjet za naše čitateljice, on bi glasio…

Čišćenje, hidratacija, zaštita (SPF). To je temelj na kojem se gradi sve ostalo. Bez tog dobrog temelja, sve ostalo je „krpljenje“.

GIVEAWAY!

Mak Skincare obradovaće jednu čitateljicu poklon-paketom u kojem su: Naked Face balzam, Creme de la Creme krema i Allure serum!

Više informacija o darivanju naći ćete na našem Instagram profilu!

ljepotaizdravlje.ba

PR