Priča o brandu: „Prirodna kozmetika Gloria“ + darivanje

by | 31 Marta, 2022
PRIRODNA KOZMETIKA GLORIA (1)

Prirodna kozmetika Gloria je brand u koji je uloženo mnogo vremena, znanja i ljubavi. Svaki proizvod, odnosno receptura, rezultat je vlastitog istraživanja i znanja i nijedan nije testiran na životinjama!

Prirodna kozmetika Gloria nastala je 2014 godine iz ljubavi prema prirodi i skin careu. Do danas broji 40 proizvoda u svojoj ponudi i mnoštvo zadovoljnih korisnika. Pažljivo biraju sastojke svojih proizvoda koje u vlastitoj proizvodnji pretoče u učinkovite formulacije. U svaki Gloria proizvod utkano je mnogo vremena, znanja i ljubavi.

Gloria Galić Voralić

Gloria Galić Voralić, osnivačica i vlasnica branda Prirodna kozmetika Gloria

„Prirodna kozmetika Gloria“: Voli kožu u kojoj si ti

Kako se rodila ideja za nastanak branda Prirodna kozmetika Gloria?

Nakon završene škole fitoaromaterapije u Zagrebu shvatila sam koliko štete određeni sastojci u kozmetici mogu nanijeti koži, te sam se odlučila izrađivati prirodnu kozmetiku i omogućiti je dostupnom svakoj ženi. Prirodna kozmetika Gloria se ustvari „rodila“ u mom studentskom stanu u Zagrebu, dok sam čitala mail o školi fitoaromaterapije koji mi je mama poslala. Sljedeće jutro sam otišla da apliciram u školu i tamo su mi rekli da imaju mjesta za još samo jednog studenta. Meni je tada bilo jasno da mi je bilo suđeno da tu budem i da će ta odluka promijeniti ostatak mog života.

Koje su osnovne vrijednosti vašeg branda?

Prirodna kozmetika Gloria načinjena je od prirodnih visokovrijednih certificiranih sirovina.
Oslobođena je bilo kakvih hemijskih, sintetičkih konzervansa, parabena, SLS-a, formaldehida, mirisa, boja i silikona. Visoki higijenski standardi i pažljivo izabrane visokokvalitetne sirovine koje ne sadrže alkohol, nedozvoljene elemente i sastojke životinjskog porijekla, a koje se nalaze u našim proizvodima zadovoljile su zahtjeve Halal standarda, te smo u procesu za COSOMOS standard. Ono na što smo posebno ponosni je činjenica da je svaki proizvod odnosno receptura rezultat vlastitog istraživanja i znanja. Također, Gloria proizvodi nisu testirani na životinjama.


Možete li izdvojiti projekat na koji ste najponosniji?

Zaista je toga jako puno iza nas, a nadam se i ispred… Izdvojila bih možda jedan od zadnjih projekata, a to je prezentiranje Gloria na sedmici mode u Milanu prestižnom gradu mode u vrijeme kada je epicentar modnih dogadjaja fokusiran upravo na Milano! Tom prilikom smo predstavili svoje proizvode u sklopu platforme Emerging Talents Milan. Imali smo priliku biti sponzor za spektakularni Runaway fashion show, u istorijskoj Palazzo Visconte te su se Gloria prioizvodi koristili u pripremi kože modela prije šminkanja za nastupa i revije.  Prezentirani su takođe u sklopu „Beauty and Bridal“ by Valeria Orlando, svjetski poznate  vizažistice i ujedno osnivačice branda „Vor“ što je sveukupno predstavljalo jedno lijepo i impresivno iskustvo za nas.

Gloria na Emerging Talents Milano

Recepture koje koristite za svoje proizvode vaše su originalno autorsko djelo, kako dolazite do recepta?

Rekla bih da je ključno znanje, a pored toga i osjećaj apsolutnog razumijevanja prirode i načina na koji ona brine za nas. Upravo me moj odnos s prirodom u djetinjstvu pripremio za ovaj posao na najbolji način, a formalno obrazovanje je sve to samo dodatno oblikovalo i usmjerilo. Uvijek volim naglasiti da je receptura samo dio finalnog proizvoda. Ista formula vam može dati različite rezultate u proizvodnji, ukoliko ne vodite računa o kvaliteti sastojaka. Za svoje proizvode koristim samo najkvalitetnije, prirodne sastojke, garantiranog porijekla i tu nema kompromisa. Mogu slobodno reći da je cijela priroda moj laboratorij.

Vas najprodavaniji proizvod šampon za rast kose je dobio pojačanje, o čemu je zapravo riječ?

Prirodna kozmetika Gloria se već odavno može pohvaliti posebnom recepturom šampona sa kliničkim ispitivanjem o dokazanom rastu kose. Naše zadovoljne korisnice svjedoče učinkovitosti Šampona za rast kose, te slobodno možemo reći da je najtraženiji proizvod za rast kose u regiji. Pojačanje istog se već može naći u prodaji, a to su šamponi namjenjen za tri tipa kose: normalnu, masnu i suhu kosu. Takođe, naša linija za kosu će doživjeti vrlo uskoro pojačanje sa Hydrating Shampoo, šampon za redovno pranje kose. Piling za vlasište koji ima vrlo bitan učinak generalno za njegu i očuvanje vlasišta u dobrom stanju. Te rebranding naše već poznate maske/regenerator za kosu i seruma za kosu.

Prirodna kozmetika Gloria

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Planovi su ambiciozni i moja želja je uvijek bila da Prirodna kozmetika Gloria postane svjetski brand. Vjerujem u svaki naš proizvod, a ostvareni rezultati mi daju snagu da ovu, prvobitno stidljivu, želju sada izgovaram punim plućima, jer osjećam da je i konačno došao trenutak za ostvarenje velikih želja! Planovi su svakako prošititi i doći na nova tržišta, ali za mene je ključno da očuvamo kvalitet svih proizvoda. Korisnicama Prirodne kozmetike Gloria sam obećala čiste, sigurne i efikasne proizvode i to obećanje je primarni dio poslovne vizije koji se ne smije mijenjati.

I, za kraj, kada biste trebali da izdvojite jedan osnovni kozmetički savet za naše čitateljice, kao i on bi glasio…

Savjet bi bio: „Voli kožu u kojoj si ti”, što je upravo slogan naše zadnje kampanje čiju smo produkciju radili samostalno unutar vlastitog tima, te smo na nju posebno ponosni. Cilj je bio prikazati stvarne žene, naše djelatnice, žene iz svih sfera poslovanja što i jesu generalno naše korisnice. Smatram da je ključ dobre i kvalitetne njege upravo u prihvaćanju sebe i svoga  stanja kože, gde sami sebi osvijestimo da je za rezultate potrebno vrijeme. A generalno, ono što nikako ne bi smo smjeli preskakati je redovito i temeljito čišćenje kože.

GIVEAWAY!

Prirodna kozmetika Gloria obradovaće tri čitateljice šamponima za rast kose i to:

• šamponom za normalnu kosu
• šamponom za suhu kosu
• šamponom za masnu kosu

Zbog djelotvorne mješavine ljekovitih sastojaka, rezultate ćete moći vidjeti već nakon nekoliko korištenja.

Više informacija o darivanju potražite na našem Instagram profilu.

ljepotaizdravlje.ba

PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.