Mramorni nokti – manikura koju je teško ne primijetiti

by | 24 Marta, 2024

Jedan od najzanimljivijih dizajna kada su u pitanju nokti je mramor. Ovu originalnu manikuru volimo zbog svestranosti u bojama, ali i posebnosti jer svaki nokat priča svoju priču

Mramorne manikure su još jedan dokaz da se Y2K trend ne prestaje vraćati u svijet ljepote. Ljepota mramornih noktiju leži u njihovoj svestranosti, mogu biti nenaglašeni i suptilni, kao i jako uočljivi – sve ovisno o našoj želji. S obzirom na to da su kratki nokti ponovo u trendu, mramorni dizajn je odličan način za unošenje doze zabave u klasične manikure i dužine.

Ako se odlučite za svjetlije ili nježnije boje, sama manikura će manje biti upadljiva od npr. crno bijelog ili plavo bijelog kontrasta. Mramorni dizajn se može dobiti i korištenjem boja poput nježno ružičaste. Također, ako vam je ovo i dalje veliki izlazak iz zone komfora, uvijek možete mramorni dizajn napraviti samo na jednom noktu, dok će ostali biti jednobojni. Tako ćete se poigrati s trendom, bez puno promjena i rizika. Ništa nije zabranjeno, a šarenila na rukama, naročito u toplijim danima nikada dovoljno!

Šta je ciklična njega noktiju i kako da je praktikujete

ljepotaizdravlje.ba

Instagram