Nakon najluđe noći i koži treba detoks – donosimo nekoliko ideja

by | 2 Januara, 2023

Umorna koža, sklona upalama i aknama znakovi su za uzbunu

Kao što padom imuniteta organizam postaje podložniji upalama, tako i koža zbog različitih promjena postaje sklona reakcijama. Šta napraviti kada je potrebno intenzivno čišćenje kože? Malo vremena, prilagođena njega i zdrava prehrana. Ovaj režim mogli bismo nazvati detoksom, ali za kožu, jer s njene površine uklanja sve nečistoće, a aktivnim sastojcima omogućava prodiranje i djelovanje. Izdvajamo nekoliko savjeta koji će potpuno regenerirati kožu i vratiti joj prirodnu blistavost – ove će vam smjernice pogotovo dobro doći nakon “najluđe” noći u godini.

Piling

Piling je neizostavni korak na putu do lijepe kože. Osim što se pilingom uklanjaju nataložene odumrle stanice s površine kože, njime se pojačava aktivnost ostalih proizvoda njege jer samo temeljito očišćena koža može apsorbirati aktivne tvari iz preparata.

Pri odabiru pilinga važno je da čestice ne budu pregrube, a nježni, kružni pokretni trebali bi biti dovoljni za uklanjanje nečistoća s površine kože.

Revitalizirajuća maska

Iako nije neophodan sastojak beauty rutine, maska za lice proizvod je koji koži može pružiti mnoge benefite. Dubinska hidratantna njega u trenu će nahraniti kožu i pružiti joj zdravi sjaj, a lice će izgledati svježije, blistavije i privlačnije.

Ovisno o odabranim sastojcima, maske za lice mogu pomoći i u borbi protiv prištića, znakova starenja i dehidracije. Za detoksikacijski učinak odaberite masku s revitalizirajućim i obnavljajućim sastojcima i priuštite koži relaksirajući 10-minutni tretman.

Donosimo četiri savjeta za ljepšu kožu oko očiju

Odmorite lice od makeupa

Osim što je važno temeljito ukloniti makeup prije spavanja kako bi se koža preko noći regenerirala, izostavite li makeup barem na jedan dan, vaša će koža imati višestruke koristi.Šminka često sadrži hemijske sastojke koji mogu izazvati alergijske reakcije, a težak makeup začepljuje pore i isušuje kožu, zbog čega je poželjno omogućiti koži da se oporavi, posebno ako dugotrajno nošenje šminke izaziva reakcije. Pravilo 5:2 potaknut će bolju obnovu i regeneraciju stanica, a promjene su vidljive već nakon mjesec dana.

Voda

Poznato je da ima moć ubrzavanja metabolizma i poticanja izbacivanja toksina iz tijela, pa je najbolji način detoksikacije organizma i kože upravo voda. Izbacite gazirane i zaslađene sokove, kafu i alkohol, u prehranu uvrstite što više voća, povrća i vode, a osim trenutno boljeg osjećaja, uočit ćete i dugotrajne pozitivne učinke na svojoj koži.

 

ljepotaizdravlje.ba

Inside / iStock / Getty Images Plus