Efikasni načini za depilaciju kod kuće

apr 9, 2020 Tijelo

Ako niste do sada same uklanjale neželjene dlačice, tu smo da vam otkrijemo beauty trikove pomoću kojih ćete postići efekat kao iz salona.

Uklanjanje dlačica kod kuće sada je potrebnije nego ikad. Srećom, savremeni kozmetički proizvodi u velikoj mjeri pojednostavljuju ovaj postupak. Imamo tri efikasne mogućnosti da se riješimo neželjenih dlačica.

#1 Depilacija šećernom pastom

Ili drugim riječima “sugaring”. Ovo je metoda koja je doživjela veliku popularnost relativno skoro, a ima sve više i više pristalica. Ova opcija je najbolja za osjetljivu kožu jer postiže isti efekat kao i depilacija voskom, ali je manje bolna. Da biste bile sigurne da rezultat ispunjava vaša očekivanja, pripremite kožu nogu za uklanjanje dlačica – poželjno je da budu dugačke 4-8 mm.

Dan prije postupka, koristite piling za tijelo bez ulja u sastavu. Ovo će vam pomoći da se oslobodite uraslih dlačica. Prije uklanjanja dlačica, ne zaboravite da parite noge: prvo, smanjiće se bol, a drugo, pasta će moći da “prođe dublje”, u folikule dlake.

Nanesite proizvod na kožu u pravcu rasta dlake i povucite je u suprotnom pravcu.

Nakon postupka, ne koristite beauty proizvode za njegu najmanje 24 sata.

#2 Depilacija voskom

Najlakša opcija za depilaciju voskom su posebne trake. Ovaj beauty proizvod je pogodan samo ako dužina dlačica doseže 5-10 mm. Prije nanošenja, zagrijte trakicu trljanjem dlanova kako bi bila meka. Zatim je zalepite u pravcu rasta dlake i pritiskajte jedno 15 sekundi. Sada oštrim pokretom uklonite traku protiv rasta dlačica.

Nakon postupka koristite poseban gel, losion ili maramice – ono što često dolazi u kompletu sa trakama od voska.

#3 Epilator

Prije upotrebe epilatora potrebno je izvršiti piling kože kako bi se sprečilo pojavljivanje uraslih dlačica. Držite uređaj na koži bez pritiska i lagano ga pomjerajte dužinom noge. Poneki savremeni uređaji omogućavaju vam da ovaj postupak sprovedete čak i u vodi: to znatno umanjuje bol.

Nakon postupka, nanesite hidratantnu kremu ili losion na kožu nogu.

Izvor: cosmopolian.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.