Recite doviđenja opuštenoj koži lica

by | 18 Novembra, 2022

Danas živimo u petoj brzini, a vrijeme za sebe pravi je luksuz

S godinama se pojavljuju bore i koža opušta, što dovodi do gubitka volumena lica. Jagodice se opuštaju, obrazi udubljuju, a sve je posljedica usporavanja esencijalnih sastavnica kože kao što su hijaluronska kiselina, elastin i kolagen koje koži osiguravaju čvrstoću. Sve ove strukturne promjene doprinose ptozi, odnosno spuštenim kapcima.

Osim nepovratnog procesa starenja, mnogi unutrašnji i vanjski faktori potiču pojavuopuštanja kože, poput pušenja, onečišćenja i izloženosti UVF zrakama. Kad je struktura oslabljena, a nivo kolagena i elastina smanjen, starenje kože se ubrzava i pojavljuje se opuštanje kože.

 

Vanvremenska težnja u borbi protiv opuštene kože je bila inspiracija za nastanak Crème ADN Métamorphique u laboratoriji Biologique Recherche. Pokazalo se da ova jedinstvena krema učinkovito redefinira prirodne konture i čini volumen značajno skladnijim.

Njeni aktivni sastojci potiču proizvodnju kolagena, elastina i  hijaluronske kiseline kako bi se koža ponovo učvrstila i ojačala njezina arhitektura te vratili elastičnost i čvrstoću. Osim toga, zatežuće djelovanje stvara  istinski učinak liftinga, koža je zategnuta i popunjena, a bore i  borice su zaglađene.

Savršeno rješenjem koje će nas pomladiti, ali i pružiti potrebnu hidrataciju, sjaj i elastičnost.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.