Pronašli smo odličan recept za hljeb od bundeve koji će vas oduševiti!

by | 19 Novembra, 2022

Ukoliko niste još imali prilike da probate hljeb od bundeve, onda ste na pravom mjestu! Idealan je za doručak, ručak ili kao desert i totalno je veganski

Sastojci:

  • 300 g pirea od bundeve (najbolje od hokkaido bundeve)
  • 500 g pirovog brašna
  • pola kockice germe
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike toplog sojinog mlijeka (ili od neke druge biljne sorte)
  • 50 g biljnog ulja
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 70 g oraha
  • 50 g hurmi (bez košpica)

Zdravo & slasno: Pomfrit od batata

Priprema:

Najprije prerežite bundevu, očistite te narežite na kockice. Stavite kockice bundeve na malo ulja te u rernu zagrijanu na 180 Celzijevih stepeni na otprilike 15 minuta. Potom ostavite da se ohladi te napravite pire s pomoću štapnog miksera. Stavite brašno u posudu te napravite udubljenje. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, germu i šećer te ostavite da odstoji oko 10 minuta. Potom dodajte tu mješavinu brašnu. Dodajte bundevu, orahe i hurme te sve zamijesite. Potom ostavite prekriveno tijesto na suhom i toplom mjestu da se diže oko 30 minuta. Još jednom promijesite kratko tijesto pa stavite u dobro namašćeni pravokutni kalup te ostavite da odstoji još 20 minuta. U međuvremenu zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni te potom pecite hljeb 30-40 minuta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Patti | Foodbloggerin (@uhiesig)

 

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.