
Strah od uspjeha: Fenomen o kojem rijetko govorimo naglas
Strah od uspjeha je stvaran. Samosabotaža, odgađanje, povlačenje pred vlastitim snovima – sve to često nije strah od neuspjeha, već upravo suprotno...
Sastojci:
Priprema:
Najprije prerežite bundevu, očistite te narežite na kockice. Stavite kockice bundeve na malo ulja te u rernu zagrijanu na 180 Celzijevih stepeni na otprilike 15 minuta. Potom ostavite da se ohladi te napravite pire s pomoću štapnog miksera. Stavite brašno u posudu te napravite udubljenje. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, germu i šećer te ostavite da odstoji oko 10 minuta. Potom dodajte tu mješavinu brašnu. Dodajte bundevu, orahe i hurme te sve zamijesite. Potom ostavite prekriveno tijesto na suhom i toplom mjestu da se diže oko 30 minuta. Još jednom promijesite kratko tijesto pa stavite u dobro namašćeni pravokutni kalup te ostavite da odstoji još 20 minuta. U međuvremenu zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni te potom pecite hljeb 30-40 minuta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
iStock via Getty