Smeđi eyeliner – suptilniji od crnog, a fantastično naglašava oči

by | 24 Decembra, 2023

Čokolada, topli kakao i mirišljavi espreso, to su naše omiljene boje, a preporuka svjetskih makeup stručnjaka je da ovu boju ove godine nosite na očima

Crni eyeliner će zauvijek biti osnovni preparat kad pričamo o kozmetici. Ipak, nekad je previše upadljiv i napadan. Suptilna zamjena za naglašavanje i iscrtavanje očiju je nova zvijezda vašeg nesesera – smeđi eyeliner.

Bilo da ste početnik ili samo želite da izbjegnete grub izgled crne olovke, isprobajte smeđi. Djeluje poput sjene, daje dobru definiciju oka, samo mekšu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli jagoda furtado 💜 (@jagodafurtado)

Uz to, ako imate plave, zelene ili smeđe oči, ova boja će ih dodatno naglasiti.

Za razliku od crnog, smeđi eyeliner postoji u bogatoj paleti nijansi od tamne čokolade, kakaoa, preko cimeta, do bronzane, pa ćete lako naći onu baš za vas koja će vam pomoći da postignete suptilno atraktivan izgled.

Olovka ili gel

Kad kupujete eyeliner, najvažnija je pigmentacija, odnosno da se preparat lijepo vidi na oku, a ne da se stopi sa kapkom.

Ako želite suptilniji efekat, olovke mogu da se razmažu ili izblendiraju za mekši izgled. Tečni eyelinero obično imaju jaku pigmentaciju, što je odlično za one koji žele intenzivniju šminku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Asta🎨 (@glambyxa)

Bitna je i tekstura

Krajnji rezultat zavisi od vašeg umjeća i teksture ajlajnera. Gel eyelineri imaju kremastu teksturu i lakše klize preko kapka, a ujedno se lako uklanjaju, dok s druge strane flomasteri i tečni eyelineri sa četkicom omogućavaju veliku preciznost i tanku liniju. Olovkama ćete lako postići mekši izgled zato što možete da ih razmažete ili blendirate.

Pronašli smo make up trikove za najizdržljiviji eyeliner

Smeđi eyeliner u bogatoj čokoladnoj nijansi dati će vašim očima onaj wow efekat, a neće biti previše intenzivan, grub i napadan.

ljepotaizdravlje.ba

inarik / iStock / Getty Images Plus