Šta su curtain šiške i kako ih stilizirati?

by | 23 Maja, 2024

Curtain šiške su neuredne, bezbrižne šiške koje – kao što ime sugeriše – savršeno uokviruju vaše lice, baš kao što to zavjesa radi sa prozorom

Curtain šiške postale su sve popularnije posljednjih nekoliko godina, uglavnom zbog toga što su lahke za održavati. Frizeri dodaju kako se one mogu pustiti kako bi narasle ukoliko vam se ne sviđaju.

Kako bi održavali svoje curtain šiške potrebno je da redovno idete kod frizera jer je ključno da se održavaju zdravim kroz odgovarajuću njegu kose. One se moraju redovno šišati, a pod šišanjem podrazumijeva se stanjivanje krajeva makazama jer im to pomaže da brže rastu. Takođe, možete dodati slojeve kako biste promijenili izgled i kako biste šiške bolje uklopili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Theresa-Lena Forster (@buonalima)

Stoje li curtain šiške svima?

Curtain šiške zaista daju iluziju izraženijih jagodica jer dodiruju odmah iznad vaših jagodica. Zbog toga ih stilisti često nazivaju selfie šiškama jer okviruju vaše lice i privlače pažnju na vaše oči.

Koliko često treba šišati curtain šiške?

Što se tiče toga koliko često treba šišati zavjesne šiške, to zavisi o brzini rasta vaše kose, ali da je tipično svakih 4-6 sedmica posjetiti frizera kako biste ih održavali svježima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danielle Priano (@daniellepriano)

Kako stilizirati curtain šiške?

Često ćete stilizirati svoje curtain šiške, pa se pobrinite da zaštitite pramenove od vrućih alata i fena za kosu. Uvijek morate koristiti zaštitu od topline, posebno za šiške.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram