Znamo kako vizualno istaći oči ako imate spuštene kapke

by | 15 Aprila, 2024

Širom svijeta žene troše mnogo novca na brojne estetske zahvate među kojima je i podizanje kapaka. Međutim, spušteni kapci nisu nedostatak već samo karakteristika očiju koju možete iskoristiti u svoju korist pomoću trikova vizažista

Make up za spuštene kapke, uz prave savjete, zaista nije komplikovan. Ako ne spadate u one koji su rođeni sa spuštenim kapcima, samo se sjetite da se s godinama i vaša koža opušta i neizbježno je da će se i vaši kapci nakon određenih godina opustiti i naborati u uglu očiju.

Savjet #1: Primer za oči je obavezan

Kod šminkanja spuštenih kapaka, važe malo drugačija pravila. Na prvom mjestu je korištenje primera ili baze za oči, koju ne smijete preskakati. Zahvaljujući njemu sjenilo, tuš za oči i ostali proizvodi koje nanosite na oči će biti maksimalno postojani, a boje puno intenzivnije. Primer za oči takođe će uspješno spriječiti i skupljanje sjenila na pregibu kapka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hung Vanngo (@hungvanngo)

Savjet #2: Dnevna šminka za spuštene kapke 

Kad se radi o dnevnoj šminki za spuštene kapke, savjetujemo vam da nakon nanošenja primera za oči odaberete neku od zemljanih nijansi sjenila za oči. Za koju god nijansu se odlučite iz ove palete sjenila nećete pogriješiti, jer su sve vrlo prikladne za posao i za ostale dnevne aktivnosti.

Kako biste vizuelno podigli kapak prvo nanesite najsvjetliju nijansu sjenila od unutrašnje strane kapka prema sredini, a zatim sa nekom malo tamnijom nijansom nastavite prema vanjskom dijelu, blago podižući kist tako da prelazi površinu kapka. Najtamniju nijansu nanesite na samo mjesto pregiba kapka u uglu oka i izblendajte ga.

Savjet #3: Večernja šminka za spuštene kapke

Ako želite malo drugačiju večernju šminku za spuštene kapke pomoću tuša za oči, onda se potrudite da ta linija tuša bude tanka, tik uz trepavice i produžena na samom kraju. Najbolja šminka za spuštene kapke u večernjim satima je bez ikakve sumnje smokey eye. On će dodati misterioznost vašem pogledu, a tvoj vaši prirodno spušteni kapci će ga još više naglasiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GINE MARGRETHE (@ginemargrethe)

Najčešće greške koje trebate izbjegavati

#1 Šminkate oči dok su zatvorene – Otvorite oči kako biste vidjeli i onaj dio gdje se kapak naborao i kako bi i njega našminkala i istakla kako treba.

#2 Ne koristite korektor – Kod spuštenih kapaka podočnjaci su vidljiviji i morate ih dobro prekriti.

#3 Prelazi između nijansi sjenila su previse oštri i očigledni – Prelaz mora biti mekan i suptilan.

#4 Ne stavljate maskaru – Bez nje će vam oči biti skoro nevidljive, a nekoliko poteza kistom će ih sjajno naglasiti.

#5 Neuredne obrve – One su u vašem slučaju u prvom planu i moraju uvijek biti uredne i lijepo oblikovane.

Nemojte dozvoliti manjim nepravilnostima na licu da vam poljuljaju samopouzdanje, nego ih pretvorite u svoju korist.

Ove sezone nose se sjajne, sočne usne, a evo kako ih postići

ljepotaizdravlje.ba

Instagram