Istraživanje: Loši maniri mogu uništiti prvi spoj

Loši maniri, stalno provjeravanje mobitela, kašnjenje... sve su ovo stvari koje mogu da unište čaroliju prvog spoja

by | 21 Avgusta, 2021

Osim razgovora za posao, spojevi su jedina situacija u kojoj ste detaljno ispitani i gdje pitanja ponekad mogu biti neugodna, pogotovo ako se prije nikada niste sreli. Kako piše Metro, istraživanje na više od dvije tisuće osoba u Velikoj Britaniji otkrilo je koje stvari na spojevima mogu sasvim uništiti večer, a koje uljepšati.

Loši maniri za stolom bili su najgora navika koja je upropastila spoj, a čak 83 posto ispitanika smetalo je kad ljudi ližu nož, koriste prste za jelo te razgovaraju punim ustima.

Osim toga, smetalo im je provjeravanje mobitela i držanje mobitela na stolu te uzimanje pauze za cigaretu, grickanje noktiju i ispuhivanje nosa za stolom. Dobra vijest je da postoje jednostavni načini da uljepšate spoj. Spomenuta studija pokazala je da 85 posto ispitanika samo želi da njihov partner pokaže interes za njih, a postavljanje pitanja najbolji je način za to. Dobar kontakt očima također je veoma važan, kao i ljubaznost prema osoblju restorana.

Za ljude u dobi od 18 do 24 godine, pristojnost je glavna stvar koju traže, što ukazuje na to da su standardi za sastanke potencijalno niski, ako je to sve što mladi žele. Više od polovice kaže da prvi spoj ima veliku moć odrediti ton za spojeve koji slijede, a posebno vjeruju da su spojevi na otmjenim večerama ključni u dugotrajnoj vezi.

 

vecernji.hr

Merlas/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.