Obostrana privlačnost leži u crvenoj boji

by | 4 Januara, 2020

Čak i ako niste prirodno neodoljivi, nabacite crvenu majicu i požudni ženski pogledi su zagarantovani, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Rochesteru. Naučnici smatraju kako su ženama muškarci u crvenom seksepilniji zato što im je ta boja duboko u podsvijesti ugrađena kao boja moći i muževnosti. Stoga muškarca u crvenom automatski smatraju pripadnikom višeg društvenog statusa, s kojim bi se prije upustile u seksualne avanture nego s onim obučenim u drugu boju.

Muškarce će prije privući usne nego drugi dijelovi tijela, a posebno ako su našminkane crvenim ružem i pune poput Angelininih, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Manchesteru. No ako su i tanke, privlačnost im se povećava za čak 40 posto dok su našminkane bilo kojom nijansom crvenog ruža.

Također, crveni ruž zaokupit će pažnju prosječnog muškarca na sedam sekundi, a čak ni sekundu oči i kosa. No ako žena nije našminkana, onda će im pogled biti duže usmjeren na nos ili oči. Psiholozi smatraju kako žene koje nose crveni ruž djeluju samopouzdanije, što znatno utiče na njihovu seksualnu privlačnost. Žene u tridesetim godinama su najsamopouzdanije i tada najviše uživaju u seksu, tvrde stručnjaci.

– U toj dobi su stabilnije, samosvjesnije i prihvataju se onakvima kakve jesu – tvrdi ginekolog Charles Rockhead. Također, znaju šta žele, a gdje god se pojave, žele ostaviti što bolji dojam. Stoga više ulažu u izgled, odnosno češće odlaze na različite kozmetičke tretmane. Zadovoljnije su, pa zato mnogo lakše zavode muškarce te znaju kako dobiti sve što požele.

 

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.