Jednom nevjeran – ponovo nevjeran!

by | 28 Augusta, 2018

Vaš dečko je prevario svoju tadašnju djevojku sa vama. Ukrali ste ga od nje lako i, čini se, bezbolno. Možda ste sretni, ali trebalo bi da znate da je velika šansa da i sami jednog dana po istom principu budete ostavljeni – kaže vođa istraživanja Joshua Foster, koji je pokušao da utvrdi da li varalica uvijek vara.

Naučnici iz Južne Alabame sproveli su studiju na uzorku od 443 ispitanika, postavljajući im pitanja o stepenu vjernosti i zadovoljstva u vezi.

Anketa je pokazala da je opravdana sumnja najizraženija tamo gdje se ljubav dogodila dok je jedan od partnera bio zauzet, pa je tadašnjeg partnera/partnericu ostavio zbog novog/nove. Varalice su obično “povratnici na mjesto zločina!.

Osobe koje su prevarile drugu stranu i upustile se u novu vezu okarakterisane su kao problematične u vjernosti i sklone da opet učine isto.

Tim naučnika iz Južne Alabame je tokom istraživanja otkrio da su veće varalice introvertne osobe, a ne one koje otvoreno koketiraju.

“Ranije studije su navodile na zaključak da ljudi koji su privlačni drugima i uvijek imaju ljubavne ponude više varaju, ali sada smo ustanovili da su za to više sposobni manje komunikativni tipovi”, kaže vođa istraživanja.

Izvor: novosti.rs Foto: Thinkstock