Seks s bivšim, seks u javnosti: Otkrijte značenje ovakvih snova

by | 29 Decembra, 2015

Seks je čest motiv u snovima, ali značenje takvog sna je najčešće preneseno. Otkrijte šta znači kada sanjate da li vas partner vara ili se upuštate u seks s neznancem.

snoviseks-490x352

U potrazi za mjestom za seks

Ako u snu vrijeme s partnerom provodite u potrazi za savršenim mjestom gdje biste se prepustili strastima, prema tumačenju stručnjaka za snove, takva vrsta vizije može označavati nedostatak intimnosti u vašoj vezi. Takođe, to može simbolizovati da je vašim seksualnim životom zavladala monotonija.

Seks s bivšim

Vrlo čest san koji može biti vrlo uznemirujući ili rezultirati krivicom ako imate novog partnera. Analitičarka snova Patriša Garfild otkriva kako su takvi snovi potpuno normalni, a rezultat su podsvjesno poređenje starog s novim odnosom i otkrivanjem toga šta su vam sada prioriteti. Ako ste sami, tada postoji mogućnost da su takvi snovi rezultat nerješenih odnosa s bivšim ili bivšom.

Seks s neznancem

Ovakav san obično označava dosadu i želju za novim uzbuđenjima u životu. On može biti način na koji vam mozak govori da se više opustite, preuzmete rizik i postanete spontani – jer ne znate gdje vas to može odvesti. Ako je takav san neugodan, on može biti upozorenje da u stvarnom životu osjećate prijetnju od nekoga.

U javnosti

Strastvene radnje u koje se upuštate pred samim očima javnosti ili negdje gdje samo čekate da vas neko otkrije imaju dvojako značenje. Prema prvom, riječ je u tome da tražite odobravanje vašeg izbora partnera od strane porodice i prijatelja. Prema drugom, to znači da se divite nekoj osobini partnera i da biste i sami voljeli biti malo više takvi.

Seks u troje

Snovi u kojima istovremeno imate više seksualnih snova često su manje “nevaljali” nego šta biste na prvu pomislili, kažu analitičari snova. Obično su simbolika želje za više potpore u životu, ali i narušenog samopouzdanja. Ako je u snu dominantna žena, tada je moguće da vam nedostaje nešto na emocionalnom polju života.

Homoseksualni snovi

Seksualna intimnost s nekim istog pola čak iako ste vi heteroseksualni nije nikakva rijetkost, ističu stručnjaci. Oni obično otkrivaju podsvjesnu želju – ako ste žensko, potrebu za više nježnosti u vašem životu, a ako ste muškarac, potrebu za više akcije i odlučnosti.

Prevareni ste

Koliko god san da vas partner vara može biti neugodno iskustvo, on vrlo rijetko ima to isto značenje u stvarnom životu. Analitičari snova objašnjavaju kako on predstavljaju strah od emocionalnog napuštanja – toga da će se partner odljubiti od nas ili zaključiti kako ne želi tu vezu.

Ne vidite lice partneru

Ako je u snovima lice vašeg ljubavnika mutno ili pak potpuno prikriveno, taj san uopšte ne mora biti povezan sa seksualnom stranom vaše ličnosti, objašnjavaju stručnjaci. Često znači potrebu za time da otkrijete svijetu svoje potencijale ili skrivene talente.

Seks s nekim neprikladnim

Bilo da je riječ o mužu vaše prijateljice, rođaku ili šefu, ovakva vrsta snova često se završava buđenjem s osjećajem duboke neugodnosti. Jedno od objašnjenja je da vas intrigira ličnost onoga koga ste sanjali kao partnera, dok drugo kaže da ste sami zapeli u rutini, do te mjere da biste najprije željeli nešto drastično da promijenite u vašem ljubavnom životu.

Sa nekim slavnim

Očigledan razlog zbog čega sanjate seks s nekom slavnom zvijezdom je to da vam se on fizički sviđa ili pak predstavlja ideal koji tražite u partneru. Osim toga, takvi snovi mogu predstavljati vašu želju da vas drugi ljudi više cijene, uočavaju vaš trud ili jedinstvenost.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.