Seks za dobar san – u ovim pozama…

feb 25, 2021 Seks savjeti

Omiljene seks poze otkrivaju svašta o našem karakteru, ali ne donose samo užitak, već i druge pozitivne ili negativne stvari!

Možda niste znali da dve omiljene poze, misionarska i “doggy” odnosno otpozadi, imaju uticaj i na san!

Jedna analiza sprovedena u Velikoj Britaniji pokazala je da seks prije spavanja blagotvorno utiče na REM fazu sna, ali ne u svakoj pozi.

Utvrđeno je da “doggy” najbolje utiče na san, dok misionarska poza čak može da poremeti tu fazu sna kada se obnavljaju sjećanja i reguliše raspoloženje.

Učestvovalo je 1.652 ispitanika i vodili su ljubav u predodređenoj pozi, a potom nosili monitore sna. Istraživanje je trajalo tri mjeseca i utvrđeno je da oni koji su u prvoj pozi vodili ljubav, imaju poboljšanje REM faze sna od čak 43 odsto, piše Metro.

Među pozama koje dobro utiču na san su i lotus, kada muškarac i žena oboje sjede, ona je na njemu i obavila ga je nogama, kao i “orao”, nalik misionarskoj, ali žena raširi i digne noge.

Obična misionarska poza bila je u grupi položaja koji negativno utiču na spavanje, zajedno sa još nekoliko poza koje su učesnici nazvali “vratolomijama”.

mondo.rs

stefanamer / Getty Images via Guliuver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.