Prelistavanje! Šta donosi julski broj Ljepote&Zdravlja

by | 30 Juna, 2022
prelistavanje ljepota i zdravlje julski broj

Julski broj Ljepote&Zdravlja čeka vas na kioscima širom BiH! Donosimo djelić tema koje ćete čitati u njemu…

Julski broj Ljepote&Zdravlja donosi:

#1 U fokusu je skinimalizam…

… kao imperativ ljetne sezone! Otkrivamo vam kako, uz minimalnu količinu šminke, da postignete look koji, bez sumnje, zavrjeđuje komplimente.

skinimalizam

Skinimalistički pokret zalaže se za blistavu kožu koja izgleda nenašminkano. Zasnovan je na jednostavnom i redovnom režimu njege, usmjerenom ka tretiranju različitih beauty problema ciljanim sastojcima, a sve dopunjeno makeupom koji ne odvraća pažnju od prirodnog sjaja i teksture kože.

#2 Beauty & style editorijal: Ovo su boje ljeta!

U fokusu neka vam budu komadi jarkog kolorita. Uz njih birajte upečatljive aksesoare i makeup. Napravite pravi mali poligon za modnu igru, pa – uživajte kombinujući!

beauty style editorijal

Šminka i aksesoari u duhu ljeta: Roza sjenka podvučena bijelim krejonom na donjoj tzv. vodenoj liniji oka, u kombinaciji sa narandžastim ružem. Ljubičaste minđuše i naranžasta marama na breteli roza majice. Moćna kombinacija!

Majica H&M Studio, Marama P….S…. Fashion, Minđuše P…S…Fashion

#3 Da li ste (h)angry?

Da li ste ljuti ili samo gladni? Nestabilan šećer u krvi može učiniti da se osjećate malaksalo i razdražljivo. Kako da povratite ravnotežu i raspoloženje?

da li ste Hangry

Da li vam se dešava da osjećate drhtavicu, pojačano znojenje i nesvjestice ako ne jedete nekoliko sati? Postajete razdražljivi i ljuti ako prođe nešto više vremena između dva obroka? Ako su vaši odgovori potvrdni, sve su to uobičajeni znaci niskog šećera u krvi. U ovom tekstu donosimo odgovor na pitanje šta možete učiniti da razbijete taj začarani krug i prevenirate nestabilne nivoe šećera u krvi.

#4 Travel inspo: Moje ljeto

Upitali smo pet poznatih dama šta je njihov izbor kada je o ljetovanju reč – Aida Jahić (na fotografiji), Asja Zukanović, Jelena Tomašević, Stankica Stojanović i Sunčica Šanjević prenijele su nam svoja nezaboravna iskustva. Inspiracija je tu!

Aida Jahic Moje ljeto

Ako želite da se osjećate kao u filmu To Catch a Thief s Grace Kelly ili poput Brigitte Bardot pedesetih – otkrila nam je poznata manekenka Aida Jahić –  jug Francuske je utjelotvorenje stila i sofisticiranosti. “Za sve nas koji smo ljubitelji umjetnosti ovo je nezaobilazna destinacija. Provansa je uvijek bila inspiracija umjetnicima, njeni pejzaži bude snove i čula zbog čega sam se i ja vratila svom hobiju – crtanju”, rekla nam je Aida!

#5 Sva ta osjećanja

Neki ljudi doživljavaju emocije intenzivnije od drugih. Zvuči li vam ovo poznato? Ako je odgovor “da”, naučićemo vas kako da ovu svoju osobinu pretvorite u svoju supermoć.

sva ta osjećanja

“Ti si tako osjetljiva”. Ovakva izjava je najčešće obojena osuđujućim tonom, a može, u nekim slučajevima, da zvuči i kao uvreda. Pa kako onda dalje ukoliko ste i vi osjetljiva duša? Prvi korak: Definitivno utvrdite da li ste vi (ili neko u vašem životu) osjetljiva osoba. Drugi korak: Kreirajte stil života i stvorite rutinu koja će vam omogućiti da brinete o sebi i svojoj fino izbrušenoj situaciji.

Pročitajte i… Ruž u boji fuksije obilježiće ljeto!

ljepotaizdravlje.ba

Anton Vierietin / iStock via Getty; Mirko Tabašević; Beo88 / iStock via Getty; privatna arhiva; Anna Koberska /iStock via Getty