Zavirite u martovski broj LJEPOTE & ZDRAVLJA: Uz svaki primjerak Afrodita noćna maska za lice na poklon! A evo i koje teme vas čekaju…

by | 28 Februara, 2023

Zavirite s nama u prvi proljetni, martovski broj Ljepote & Zdravlja, koji vas čeka na kioscima od 28. februara do 30. marta. Evo šta možete pronaći u njemu…

#1 Uz svaki primjerak štampanog izdanja Ljepote & Zdravlja Afrodita noćna maska za lice na poklon!

 

WHY maske odlikuju visoko koncentrirane prirodne formule koje koži osiguravaju intenzivnu terapiju prilagođenu njenim individualnim potrebama. Idealne su za postizanje zapanjujućih učinaka na ljepotu, rješavanje zahtjevnijih stanja kože, ili su jednostavno rješenje za tvoj »de-stress« trenutak dana. Na raspolaganju su u praktičnom pakiranju – u 2 jastučića, koji su dovoljni za 2 nanošenja.

#2 Razgovarali smo sa Aidom Čamdžić, Zanom Karkin, Ganom Forić i Natašom Petrović koje su s nama podijelile svoje inspirativne i motivirajuće životne priče

Aida Čamdžić, suvlasnica modnog branda Almadebysisters i influenserka opisuje put svoje transformacije i ističe da je anksioznost nevidljiva i često se krije iza nasmijanih lica upravo kakvo je i njeno.

“Sve što je vezano za mentalno zdravlje, u našoj okolini, teško je reći javno. Međutim, u jednom momentu sam shvatila da mi je lakše kada pričam i tako sam počela to da dijelim sa svojim „pratiocima” na društvenim mrežama. Za mene je to bio veliki pomak u radu na sebi, jer samo priznanje za mene je bilo veliko…” kaže Aida.

#3 Modna agenda: 15 trendova sa pista…

… koje ćete poželeti da ponesete. Najbolje od svega? Ne, nije sve potrebno kupiti! Pri izboru smo se rukovodili načelom slow fashion ili spore mode pa donosimo i trendove koje slobodno možete reciklirati iz neke od prethodnih sezona.

#4 Zombi ćelije i kako ih eliminisati

Životna činjenica je da – ako budete imali sreće – vaše telo će, u jednom trenutku, pokazati znake starenja. Istraživanja koja pokušavaju da utvrde šta tačno stoji iza tog procesa u toku su, a naučnici su povezali proces starenja sa jednim biološkim faktorom – starim ćelijama koje su nazvane zombi ćelije.

Nedavne studije iz strukturne i molekularne biologije pokazuju vezu između zombi ćelija i bolesti koje imaju veze sa starenjem, kao što su rak, demencija i srčane bolesti. Studije su otkrile da oksidativno oštećenje zaštitnih krajeva hromozoma – telomera – može da stvori zombi ćelije. Naučnici istražuju njihovu ulogu u procesu starenja već više godina, ali je i dalje mnogo pitanja o tome šta su one zapravo i koju tačno ulogu imaju u starenju.

#5 Snovi na javi

Naša najpoznatija travel blogerka Katarina Batuta predstavlja svoj top izbor svetskih lokacija. Na tim tačkama Zemljine kugle odsanjala je najneverovatnije snove na javi, koje nam prepričava i rečima i okom kamere.

Nakon listanja ovih stranica, verujemo da ćete ove destinacije upisati na svoju bucket  listu.

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty / Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.