Boja godine je Very Peri – evo nekoliko komada u toj neodoljivoj nijansi

by | 24 Januara, 2022
very peri je boja godine komadi

Boja godine je Very Peri – a mi smo pronašli nekoliko komada u toj neodoljivoj nijansi!

Svjetski institut za boje Pantone saopštio je da je nijansa PANTONE 17-3938 Very Peri najsličnija boji lavande ili jorgovana.

Veri Pery boja godine

Foto: Olha Pashkovska / iStock via Getty Images Plus

Evo kako su je i opisali – to je dinamična plava nijansa obogaćena živopisnim ljubičasto-crvenim podtonom koji daje dozu energičnosti i uzbuđenja umirujućoj, elegantnoj i klasičnoj plavoj boji.

Interesantno je da susu kreatori ove boje inspiraciju pronašli u video igrama, ali i prirodi!

Boja godine je Very Peri

Kako su objasnili – živimo u vremenu promjena, a ova boja je simbol tranzicije kroz koju prolazimo. “Ona ilustruje fuziju modernog života i to kako se trendovi boja iz digitalnog svijeta manifestuju u fizičkom svijetu i obrnuto.”

Pročitajte i… Very Peri sjaj za usne? Šta nam to sprema Rihanna

U svojoj srži, Very Peri je kombinacija digitalnog i fizičkog svijeta, tačnije onog što kreiramo u sferi digitalnog dizajna i onog što opažamo u prirodi, poput cvijeća, ptica i raznih drugih oblika. U tom smislu, nova Pantone boja predstavlja spajanje tih svjetova i uspostavljanje ravnoteže među njima.

Evo nekoliko komada u toj neodoljivoj nijansi

Modni znalci kažu da ljubičasta boja ima prizvuk elegancije i raskoši, pa je ova boja uvijek bila povezana sa svijetom luksuza. Naravno ljubičasti trendi tonovi nisu zaobišli ni garderobu i aksesoare koje možemo pronaći u highstreet radnjama. Evo nekoliko komada koje izdvajamo iz ponude…

#1 Dukserica – za udobnost

Ako se ne odričete udobnosti (i zašto biste?!), a pratite trendove, onda je naš prijedlog ova pamučna dukserica iz H&M ponude.

#2 Bluza – za elegantan touch

Za one koji vole sportsku eleganciju – bluze kombinovane s jeansom su uvijek dobitna kombinacija. I ne, ne moraju biti klasičnog kroja, ali mogu biti baš elegantne, poput ove koje smo pronašli u Lindex ponudi…

#3 2u1: Košulja – jakna

Savršena kombinacija košulje i jakne iz koje nećete izlaziti cijelog proljeća! Što se nas tiče i naredne jeseni i zime, jer smo zaljubljeni u Very Peri. Brend: Lindex

#4 Jakna za proljeće

Drago proljeće, spremni smo! Kao da nam baš to poručuje ova Zara jakna koja je sigurno više od trendovskog komada. Ipak mislimo da je to investicija za više sezona i zato je biramo…

#5 Ah, ta divna torbica

Nekad je tako lako, samo jednim komadom unaprijediti cijeli izgled. Baš takav komad je ova minimalistička torbica od eko kože u trendovskoj boji. Brend: H&M.

ljepotaizdravlje.ba

Olha Pashkovska / iStock via Getty Images Plus, PR