Bazerdžan u saradnji sa umjetnicom Vildanom Brkić: Umjetnost u pokretu!

nov 3, 2020 Look koji volimo

Umjetnicu Vildanu Brkić, poznatu i po svom online imenu Moon.Art.Child, često možete sresti u Bazerdžanu, gdje kao članica kreativnog tima svakodnevno radi na kreiranju bestseller proizvoda, obrazovanju novih talenata te stvaranju skladnih, cjelovitih umjetničkih priča.

Foto: Vedad Krkbešević Roninsway

“Ako nisam u Bazerdžanu, onda me vjerovatno možete naći u mom ateljeu, gdje eksperimentišem sa novim uzorcima, materijalima i formama”, objašnjava.

Vildana je dio Bazerdžan tima od samog početka te je jedna od djevojaka zaslužnih za osmišljanje i kreiranje kvalitetnih proizvoda kojima nas svakodnevno inspirišu. Kao akademski obrazovana slikarica, Vildana se veoma rano posvetila izučavanju apstraktnih formi te njihovom oblikovanju:

Izražavam se oblicima, bojom i linijom. Kao umjetnik volim da ispitujem različite tehnike, teme, stilove, uvijek otkrivajući novi način kojim mogu ispuniti svoju potrebu za stvaranjem nekog subjektivnog i emocionalnog doživljaja.”

Vildanin talent za sklad linija i materijala posebno dolazi do izražaja kroz različite proizvode koje kreira u suradnji s Bazerdžanom, poput iznimno popularne elegantne crne kolekcije i omiljenih slikarskih intervencija.

Oslikana platna postala su jedan od prepoznatljivih Bazerdžan must-have proizvoda.

“Ljudi se često vraćaju u Bazerdžan kako bi za sebe odabrali još jedan moj rad tako grade svoje male umjetničke kolekcije, objašnjava.

Upravo iz Vildanine posvećenosti detaljima i materijalu, nastala je i jesenja kolekcija haljina i dukserica sa ekskluzivnim printovima njenih 10 novih radova.

Ovu kolekciju bih nazvala umjetnost u pokretu, jer svako ko je bude nosio, biće, na neki način, dio jedne izložbe. Moji radovi će biti na ulici, bit će prisutni“, naglašava Vildana. Tako Vildanina slikarska platna postaju svojevrsni umjetnički statement dostupan svima.

Pogledajte fotografije:

 

Ovi kvalitetni modni komadi skrojeni su u univerzalnim veličinama i namijenjeni i dečkima i curama.

Posebna inovacija je način printanja i materijal na kojem su radovi odštampani.

“Nismo koristili klasične načine štampanja, a tragali smo i za posebnim materijalom koji bi što bolje oponašao slikarsko platno, objašnjava.

Radovi su naknadno našiveni na proizvode, te stoga dobijaju na svojoj posebnosti.

“Uz to, dodali smo i neke male detalje, poput mog potpisa, koji je takođe proštepan u uglu slike.

Ove jesenje komade, čije fotografijepotpisuje Vedad Krkbešević Roninsway, možete naći online ili u Bazerdžan shopu u Sarajevu, u ulici Ćurčiluk veliki 12.

Priredio: S. Vujanović

Vedad Krkbešević Roninsway

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.