Zavirite u novu Chanel kolekciju za proljeće/ljeto inspiriranu glumicom Kristen Stewart!

by | 7 Oktobra, 2022

Sedmica mode u Parizu bila bi nezamisliva i nepotpuna bez predstavljanja nove kolekcije modne kuće Chanel za proljeće / ljeto 2023. godine.

Mašne, boe, dekonstruirani printevi, pastelni tvid, zlatni baršun, bijeli sakoi sa šljokicama, crne haljine s postraničnim prorezom i čizme od štrasa dio su zanimljivog kolaža koje čini okosnicu nove Ready to Wear kolekciju Chanela za proljeće/ljeto 2023. godinu.
Kreativna direktorica Chanela Virginie Viard otkako je preuzela kormilo prestižne francuske modne kuće 2019. godine dizajnira elegantne i svrhovite komade koji su iznimno nosivi

Novu kolekciju zamislila je kao slobodnu šetnju kroz fragmente koji razotkrivaju svijet mašte i nude različite varijacije na temu privlačnosti.

U novoj kolekciji za proljeće / ljeto 2023. godine Virginie Viard istražuje žensku slobodu kretanja i izražavanja te je prezentira kroz nijansiran kolaž simbola glamura, ženstvenosti i senzualnosti.

Kolekcija je djelomično nadahnutom francuskim filmom „Prošle godine u Marienbadu“ reditelja Alaina Resnaisa iz 1961. godine i modnim stilom njene glavne junakinje koju je maestralno utjelovila glumica Delphine Seyrig.

Film je to čiji su se dijelovi mogli vidjeti i na velikom ekranu tokom predstavljanje nove kolekcije Chanela na Grand Palais Ephemereu.

Najvjernije oličenje ove kolekcije je, pak, dugogodišnja ambasadorica Chanela – Kristen Stewart.

-Bilo da se radi o njoj ili o drugim ženama koje odijevam, moram osjetiti da im se odjeća sviđa, otkriva Virginia Viard. Ali od svih ljudi oko mene, Kristen Stewart je najbliža Gabrielle Chanel, ili barem mojoj predodžbi o njoj. Ona razumije Chanel i njegovu odjeću. Chanel s njom postaje još moderniji. Ona je dio ove kolekcije, istakla je Viard.

 

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.