4 maštovita načina kako nositi šal ove zime

by | 8 Decembra, 2023

Kad vani zahladi, šal nam postaje najbolji prijatelj. Osim što nas grije, super je detalj koji pristaje na svaku jaknu ili kaput

U ovo doba godine vuneni šal je omiljeni, topao komad odjeće koji se koristi u hladnoj sezoni. Donosimo nekoliko savjeta za nošenje šala tokom zimskih dana.

Kako se odlučiti za nijansu?

Boja materijala treba da odgovara licu, očima, da bude u skladu sa odjećom i da odgovara godišnjem dobu. U hladnom vremenu preporučuje se odabir svijetlih boja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli aylin koenig (@aylin_koenig)

Kako ih nositi ?

Sa jaknama

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jacqueline Mikuta (@mikutas)

Kožne crne jakne izgledaju prelijepo sa prugastim komadim vezanim kragnom ili čvorom. Sportski modeli su lijepo kombinovani sa šalevima, vezanim tehnikom kapuljača ili lažnim čvorom. Kratke jakne se dobro nose sa običnim ogrtačima vezanim dvostrukom petljom.

Sa bundom

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli aylin koenig (@aylin_koenig)

Krzneni kaputi midi i maksi dužine lijepo su kombinovani sa šalovima vezanim na glavi. U ovom slučaju preporučuje se upotreba lagane monofonske tkanine. Topli šal vezan oko vrata je također odličan.

Sa haljinom

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Füsun Lindner (@fusunlindner)

Za haljine se šalovi koriste kao dodatak, pa vam savetujemo da izaberete pravu opciju. Da Boje trebaju odgovarati haljini ili biti usklađeni bez previše dekora. Tehnika vezivanja u ovom slučaju je ili preko ramena sa visećim krajevima, ili u obliku bolera.

Sa kaputom

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emma Hill (@emmahill)

Šal od gustih vrsta tkanine pogodan je za parku i kaput da zagrije svog vlasnika i vezuje se tehnikom trougla sa visećim manžetnama spolja ili čvorom na vratu.

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.