Dekolte je ponovo u modi

by | 5 Februara, 2011

Na jesenjim revijama mnogi vrhunski modni dizajneri prikazali su različite modele korseta i druge odjeće koji naglašavaju ženski torzo, a naročito grudi. Čak i ako vam priroda nije podarila bogato poprsje, postoji mnogo toga, uključujuci fizičke vježbe i pravilno izabranu odjeću, što može da popravi izgled vašeg dekoltea. Vježbe za grudi Najbolji hollywoodski instruktori fitnessa znaju i najefikasnije vježbe za oblikovanje, čak i uvećanje (ali mišično!) grudi. Jedan od njih, koji trenira manekenku Elle Macpherson, preporučuje program vježbi za grudi u trajanju od samo pet minuta. Sprovodite ga jednom dnevno i primijetićete poboljšanje već za dvije sedmice.

Korak 1: Sklekovi Redovno izvođenje sklekova aktivira tricepse, pektoralne mišice (ispod grudi) i stomačne mišiće. Funkcija svih ovih mišica je, između ostalog, obezbjeđivanje čvrstine i podizanja grudi. Da bi izvođenje standardnih sklekova – bar na početku – bilo što lakše, radite ih sa koljenima oslonjenim na pod. Uradite petnaest sklekova odjednom. Kada steknete snagu, pređite na klasične sklekove – oslonjeni nožnim prstima na podlogu.

Korak 2: Dijagonalni sklekovi Zauzmite standardnu pozu za sklekove i pomjerite ruku 15 cm ispred tijela dijagonalno u odnosu na drugu ruku. Postavite obje ruke u ovaj položaj deset puta da biste ojačali centralne mišice tijela.

Korak 3: Vježbe za tricepse Finiširanje kratkog treninga ovim vježbama zategnuće grudne mišice i eliminisaće masno tkivo sa tricepsa, pektoralnih i stomačnih mišića. Postavite ruke na ivicu stabilne stolice i okrenite se licem od nje. Savijajte noge sve dok koljena ne budu pod pravim uglom, potom se spustite do poda, a onda se rukama odgurnite od stolice u stojeći položaj. Ponovite vježbu petnaest puta. ”Lažirajte” obline Primijenite trodnevni plan "formiranja" punijeg poprsja primjenom make up trikova hollywoodskih eksperata Prvi dan Najprije morate da kreirate postojanu osnovu tečnim puderom. Utrljajte ga kozmetičkom rukavicom u kožu vrata i dekoltea. Drugi dan Stvorite iluziju punijih grudi pomoću preparata za samopotamnjivanje u spreju. Započnite proces od pazuha, poprskajte vrh jedne dojke sve do sredine dekoltea, a potom ponovite postupak na drugoj dojci. Ideja je u tome da preparatom za samopotamnjivanje formirate veliko slovo “V” na grudima. Utapkajte nježno preparat kozmetickom rukavicom – tako ćete izbrisati liniju koja se stvorila između nanesenog preparata i osnovne boje kože.

Treći dan: Kada koža potpuno upije preparat za samopotamnjivanje, možete da naglasite efekat nanošenjem bronzera na mjestu gdje se sreću ključne kosti i duž sredine grudi do mjesta ”spajanja” grudi. Tako ćete još više istaći dekolte, a zbog svjetlucavih čestica, izgledaćete svečano.

Savjet plus: Njegujte kožu dekoltea jer ona je mnogo tanja i zbog toga brže stari. Zato je redovno mažite hidratantnom kremom i nemojte stavljati mnogo parfema na ovaj dio tijela. Zapravo, nanesite nekoliko kapi mirisa između ključnih kostiju, da biste izbjegli sušenje kože vrata i grudi.

Tekst: Nataša Čovin
Foto: Sipa, PR