Jeans trendovi: Ove sezone u modu se vraćaju zvoncare!

jan 28, 2021 Trendovi & savjeti

Ova godina kao trend nameće - udobnost! A kad su farmerke u pitanju - zaboravite na uske modele, u modu se vraćaju zvoncare!

Dobre farmerke su, za većinu žena, jedan od omiljenih i osnovnih komada na kojima im počiva svaki outfit. U izobilju jeans stilova, ove godine važi jedna jedina zapovijest: bježite od uskih farmerki!

vectorikart/Getty via Guliver

Bootcut

Ovaj model farmerki podrazumijeva da se nogavice šire pri dnu. Najpoznatiji oblik bootcut su farmerke sa ravnim nogavicama. Međutim, ove sezone će se u modu vratiti i jedan pomalo zaboravljen oblik: zvonaste nogavice.

Visoki struk

Iako je ljeto 2020. godine, a naročito influenserke na društvenim mrežama, najavilo da bi nizak struk mogao da se vrati u modu – to se nije dogodilo. I ove godine biramo farmerice sa dubokim strukom. Stilisti čak preporučuju da se biraju farmerke sa opcijom ultra visokog struka. Detalji poput pojasa ili vidljive dugmadi su apsolutno poželjni.

Izbledjeli jeans

Kada je boja teksasa u pitanju, stilisti su gotovo jednoglasni i predlažu izbledjeli jeans. Paralelno, kao opcija za one kojima ovo nije prihvatljivo, pojavljuje se i crna boja teksasa.

Važna napomena: ako nosite jeans na posao ili imate više od 35 godina, izbjegavajte izbijeljeni teksas. Jednostavno, ne izgleda naročito dobro.

Baggy farmerke

Baggy farmerke će i ove godine biti u modi i to u raznim oblicima. Ono što je preporuka stilista, ako se baš odlučite za ovaj oblik, jeste da ga kombinujete sa uskim majicama. Ove godine, nemojte ih uparivati sa oversize komadima.

Da li je skinny jeans potpuno izašao iz mode?

Skinny je, slažu se stilisti, sada već postao klasičan komad i nema te sile koja će ga učiniti potpuno nepoželjnim. Ipak, ove godine on jednostavno nije na listi trendi komada garderobe. To ipak ne znači da ga ne možete nositi ako ste poklonik.

Dobri stari skinny, ako želite da ga nosite u 2021. godini mora da ima izrazito visok struk i dužinu capry hlača (5 do 8 cantimetara iznad skočnog zgloba). Najbolje bi bilo da birate one skinny koje imaju vidljivu i upadljivu dugmad. Ako vam je ovo previše ili, jednostavno, vaša građa baš i ne trpi pokazivanje struka i kukova, onda odaberite crni teksas.

lepotaizdravlje.rs

Polina Tankilevitch via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.