adidas x Gucci – šta to stiže ove jeseni?

by | 24 Marta, 2022
adidas x gucci

adidas x Gucci – nova modna saradnja koja je otkrivena tokom Fashion Weeka u Milanu – važna je modna vijest zbog koje s nestrpljenjem čekamo jesen. 

adidas x gucci

Nadovezujući se na uspjeh rasprodate saradnje s The North Faceom, kao i na njegovom Hacker Projectu s Balenciagom koji ste sigurno vidjeli na Instagramu, Gucci je predstavio partnerstvo s adidas Originals.

Adidas x Gucci – šta to stiže ove jeseni?

Ova kolekcija AW22 sadržavala je mješavinu adidasovih i Guccijevih potpisa, kako u estetskom smislu tako i doslovno u obliku printova, koji su bili mješavina logotipa obje etikete. adidas x Gucci logo krasio je pojas duge bijele haljine u viktorijanskom stilu, zajedno s poznatim adidasovim prugama, dok su crvene trenerke bile uparene s elegantnom verzijom sportske jakne koja se može pohvaliti zlatnom dugmadi s utisnutim logotipom.

adidas x gucci

Bez sumnje, najpopularniji komadi će biti (i već jesu) patike i dodaci. Gucci je, na primjer, dao svoj vlastiti spin adidas Gazelle modela, uključivši prepoznatljive boje kuće (crvenu i zelenu) kao i novi logotip saradnje prenosi grazia.hr. Sportski luksuz kakav još niste vidjeli.  Čak je i Guccijeva torba Diana – tako nazvana po princezi Diani – dobila adidasov makeover, a tu su bile i kožne rukavice i kape.

adidas x gucci

Kada će adidas x Gucci u prodaju?

Gucci zasad ostaje prilično tajnovit o detaljima suradnje, objavljujući samo sljedeću izjavu: ‘Gucci i adidas Originals potvrđuju da udružuju snage u novoj suradnji – adidas x Gucci – koja spaja naslijeđe i kreativne kodove obje marke.’ No britanska Grazia objavila je da kolekcija dolazi najkasnije krajem ljeta. Nije neočekivano s obzirom na to da se radi o FW22 kolekciji, no fanovi su očekivali i pokoje iznenađenje prije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Cijene adidas x Gucci komada?

Što se tiče cijena adidas x Gucci komada, one bi tek trebalo da budu objavljene. No ako uzmemo The North Face x Gucci kao vodič, cijene su bile od 145 funti za par čarapa s logotipom, dok su podstavljeni kaputi bili oko 2.000 funti. U Gucci x Balenciaga The Hacking Projectu svilene marame su koštale od 170 funti, dok su gležnjarice bile 970 funti, a novčanik 345 funti.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.