Angelina daruje SoS dječija sela u BiH

by | 26 Decembra, 2011
Angelina Jolie, Graham King Films i Varese Sarabande Records su objavili da će dio dohotka ostvarenog prodajom CD sa muzikom iz filma "In the Land of Blood and Honey" biti doniran SOS Dječijim selima u Bosni i Hercegovini.
Donacija je podrška programima SOS Dječijih sela u Bosni i Hercegovini koji skrbe o djeci, omladini i porodicama koje još uvijek trpe posljedice rata iz 1990-ih na Balkanu. U svom režiserskom debiju, Jolie je radila sa glumcima iz regije čija su lična iskustva iz rata pomogla pri usmjeravanju i oblikovanju filma. Jolie je izjavila: "Jako smo sretni što jedan dio prihoda od muzike iz filma ide kao podrška SOS Dječijim selima u Bosni i Hercegovini koja osiguravaju djeci bez porodica tople domove u porodičnom okruženju, bez obzira na njihovu vjeru, etničku pripadnost ili pol."
Nacionalni direktor SOS Dječijih sela u Bosni i Hercegovini, Amir Omanović,  zahvalan je za ovu velikodušnu podršku. Rekao je: "Rat u Bosni i Hercegovini je uistinu bio strašan događaj. Rat je uticao na svaku porodicu u Bosni. Djeca su najviše patila. Mnoga izgubljena… ostala bez roditelja i bez sistema podrške na koji se mogu osloniti. SOS Dječija sela su odgovorila pružajući porodični model brige djeci koja su izgubila biološku porodicu. Ta djeca su sada odrasla, njihove SOS majke, braća i sestre su postali njihova porodica kroz godine zajedničkog života i odrastanja. Zahvalni smo što će ova donacija pomoći da nastavimo osiguravati programe brige budućim generacijama djece u Bosni i Hercegovini."
Muziku iz filma "In the Land of Blood and Honey" producirala je Angelina Jolie,
Robert Townson i kompozitor i oskarovac Gabriel Yared. Muzički zapis održava
tematiku filma i na njemu je i izbor pjesama sa Balkana. Dvije pjesme koje su na
zapisu su Miss Sarajevo i When The Heart Dies. Miss Sarajevo, koju je U2 izdao
1995, izvode Luciano Pavarotti i Passengers. When The Heart Dies, nagrađivanog
kompozitora Gabriela Yareda, izvodi poznata pjevačica i glumica Nataša Mirković–
De Ro, a na njoj su radili i Rade Šerbedžija, Dado Džihan i BOMBAJ ŠTAMPA. Zapis je trenutno dostupan na iTunes, a kao CD biti će u prodaji od 10. januara 2012.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.