I Gucci odbacuje krzno!

by | 13 Oktobra, 2017

Nakon Armanija i Hugo Bossa, još jedno značajno modno ime odlučuje se za humaniju modu!

Foto: Instagram
@patriziayanguela

Organizacije The Humane Society of the United States (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA) sa zadovoljstvom prenose da je u svijetu vodeća modna kuća Gucci objavila da više neće koristiti životinjsko krzno počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine.

Marco Bizzarri, predsjednik i glavni direktor Guccija, objavio je ovu odluku u srijedu tokom događanja Kering Talk na londonskom koledžu mode i izjavio: “Jedna od suštinskih vrijednosti je društvena odgovornost i nastavićemo stremiti prema boljem za okolinu i životinje. Uz pomoć HSUS-a i LAV-a, Gucci jedva čeka da napravi ovaj sljedeći korak te se nada da će inspirisati ostale na inovaciju i podizanje osviještenosti mijenjajući luksuznu modnu industriju nabolje.”

Ova odluka rezultat je dugogodišnje saradnje HSUS-a i LAV-a, članica Fur Free Alliancea, međunarodne koalicije koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja koje zajedno rade na ukidanju trgovine krznom.

Politika nekorištenja krzna Guccija uključuje kune, kojote, kunopse, lisice, kuniće i astrahan (persijsko krzno janjadi ubijene kao fetusi ili tek nekoliko dana nakon rođenja), kao i sve ostale vrste životinja uzgajanih ili ulovljenih posebno zbog njihovog krzna.

IZVOR: BURO247.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.