Kraj serije “Doktor House”

by | 9 Februara, 2012
Američka televizijska serija ”Doktor House” o mrzovoljnom doktoru koji vodi vrhunski tim dijagnostičara, prestaće da se emituje poslije osme sezone koja se trenutno prikazuje u SAD, najavili su producenti.
”Nakon mnogo premišljanja, producenti "Doktora Housea" su odlučili da ova osma sezona serije bude i posljednja”, saopštio je producentski tim.
 
Prema pisanju sajta imdbpro.com posljednja epizoda u sezoni ove serije biće prikazana 21. maja.
 
”Producenti su uvijek zamišljali Housea kao enigmatično stvorenje, on nikada neće biti posljednji koji je napustio zabavu. Uvijek je bolje da nestane prije nego što se muzika završi, dok još uvijek ima očekivanja i mistike u vazduhu”, rekli su producenti.
 
Serija, u kojoj doktora Housea igra 52-godišnji britanski glumac Hugh Laurie, počela je polako 2004. godine da zadobija pažnju gledalaca da bi ubrzo postala hit nadmašivši krimi serije ”Istražitelji”, a 2008. godine postala je najgledanija televizijska serija.
 
Agencija za istraživanja gledanosti ”Eurodata TV Worldwilde” saopštila je da je ”Doktor House” pratilo 81,8 miliona gledalaca iz 66 zemalja te godine.
 
Kraj serije takođe može označiti kraj glumačke karijere za Lauriea, koji je prošlog novembra rekao da se nada da će ”pobjeći” iza scene nakon što se serija završi. On je osvojio dva Zlatna globusa za ulogu doktora Housea, ali nije osvojio nijednu nagradu Emmy, iako je bio nominovan šest puta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.