Radionice muzike i plesa za mališane u Banjaluci

by | 29 Juna, 2012
Podravka je u sklopu Lino turneje organizovala radionice muzike i plesa za mališane u vrtićima “Maslačak” i „Zvjezdica“ u Banjaluci.
Radionice su vodili stručnjaci za muziku i ples koji su djeci kroz zabavu i igru nastojali približiti ove umjetnosti s ciljem da pobude njihovo zanimanje, te ih podstaknu na razvijanje ljubavi prema kulturi i umjetnosti. “Nakon prve Lino turneje u sklopu koje smo posjetili vrtiće u nekoliko bh. gradova sa zabavno-edukativnom predstavom, željeli smo nastaviti druženje s mališanima i kroz drugu Lino turneju kako bismo djeci približili muziku i ples. Podravka kroz projekte poput ovih nastoji kreirati edukativne, ali ujedno i zabavne sadržaje za djecu te im omogućiti otkrivanje i razvijanje afiniteta prema umjetnosti već od predškolske dobi”, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH. Muzičku radionicu vodio je Toni Pešikan, perkusionista, koji je djeci predstavio nekoliko instrumenata. Mališanima je kroz vježbice zagrijavanja tijela, pjevanje i sviranje različitih instrumenata pokazao koliko muzika može biti zabavna i ugodna. Djeca koja su pokazala više afiniteta prema plesu učestvovala su u radionici s balerinom Nadžom Pušilo koja im je pokazala osnovne korake baleta. „Izuzetno smo srećni što nam se ukazala prilika za druženje s Podravkom. Ovo je vrlo interesantno i inovativno i za dječake i za djevojčice, jer imamo dvije paralelne radionice – muzička i plesna. Mislim da su kroz igru naučili mnogo danas – kako djevojčice o kretanju tijela, razvoju mišića i tome šta sve njihovo tijelo može, tako i dječaci o tome kakve sve zvukove mogu da proizvedu na različitim instrumentima koji su za veliki broj njih još neka vrsta egzotike,“ istakla je Lara Pejić, vastipatičaca u vrtiću „Maslačak“. Nakon radionice djeca su se zabavljala s Lino medvjedićem i uživala u poklonima i iznenađenjima koja je pripremio za njih.
Lino je u sklopu svoje turneje već bio u Mostaru, Bijeljini, Zenici, Tuzli, Sarajevu, te će pored Banjaluke posjetiti još i Bihać.
 
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.