Bebe imaju svoj tajni jezik, a ovo su neki od znakova kada žele da vam iskažu ljubav

jan 29, 2021 Vaše dijete

Bebe na različite načine iskazuju svoje emocije, pa tako iako vrištanje, protestovanje i plač nisu najtopliji načini iskazivanja ljubavi, vaša beba to radi upravo jer osjeća da je volite bez obzira na sve.

Ali “volim te” beba puno ljepše govori nakon što ste bili odsutni nekoliko sati ili čak minuta. Izraz veselja na licu uz skakanje, meškoljenje i vesele povike  znak je duboke povezanosti.

Pokazujući uzbuđenje što ste se vratili, beba vam pokazuje koliko vas voli. Ali zbog istog razloga djeca mogu da se već između prve i treće godine poprilično uznemire kada odete.

Takođe, bebe poput odraslih oponašaju ljude koje vole. Ako beba počne da vas oponaša, bilo da vuče torbu po sobi ili tepa lutki, pokazuje vam koliko vam se divi.

Beba vas obasipa brojnim poljupcima

Oko prve godine dijete će možda početi da vas ljubi, pa očekujte puno vlažnih i nespretnih poljubaca. Vaša beba je pratila kako joj iskazujete nježnost. Budući da uči na fizičkim dodirima, želi i vama da  učini isto.

Ruke u vazduh jer me voliš

Kratki osmjesi novorođenčadi znače da se instinktivno vežu uz roditelje, pokazuju istraživanja. Uz to će beba već nakon šest mjeseci početi da diže ruke tražeći da je podignete u naručje jer to obožava. Tako će tjelesnim pokretima pokazati koliko vam već vjeruje i koliko vas voli.

Proučavaju kako izgleda sigurnost

Od rođenja dijete može da prepozna majčino lice, glas i miris. Zvukove i mirise kojima vjeruje povezuje s onim što vidi. Zato proučava vaše lice jer želi da ga zapamti, pa se trudi da nauči kako sigurnost i ljubav izgledaju.

magazin.novosti.rs

bb-doll/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.