Stručnjaci za sigurnost otkrili šta je opasno za mališane u kući

mar 17, 2021 Vaše dijete

Za malo dijete u kući uvijek ima opasnosti svuda oko njega, ali upravo zato roditelji trebaju paziti kuda se kreće i čime se igra, nemoguće je osigurati sve oko djeteta, ali ono što je moguće jeste roditeljska pažnja

Stručnjaci iz australske grupe za zagovaranje potrošača Choice, otkrili su 11 proizvoda koji bi mogli dovesti vaše dijete u opasnost. Njihovo istraživanje otkrilo je da i kreveti na sprat, koji su popularni u dječjim sobama širom svijeta, također predstavljaju opasnost za djecu zbog mogućih padova.

Iako mala djeca vole skakati na trampolini i igrati se na njoj, stručnjaci je baš ne odobravaju zbog mogućih nezgodnih padova. Choice je čak nedavno i radio pregled 10 popularnih trampolina, a uspostavilo se da samo jedna udovoljava njihovim sigurnosnim standardima. Odobreni model bio je Springfree R79, koji je dobio 90 posto ocjene za pouzdanost, jednostavnost upotrebe i performanse.

Ostale igračke na koje je Choice upozorio su projektilne poput pištolja ili raketnih bacača, jer mogu izazvati gušenje kod djece.

Kućanski predmeti koji mogu biti opasni za djecu:

1. Hodalice za bebe
2. Pomagala za bebe za kupanje
3. Vreća za sjedenje
4. Kutije za igračke
5. Čaršafi, jastuci, poplun ili krevetac
6. Projektilne igračke
7. Ljuljačka za hodanje
8. Bilo koja igračka, dio igračke ili predmet dovoljno mali da stane u usta
9. Većina trampolina
10. Kreveti na sprat
11. Maleni proizvodi za djecu koji se mogu rasklapati

Vreće za sjedenje popularne su u mnogim kućama, ali sitne kuglice od kojih je sastavljena vreća mogu blokirati disajne ​​puteve ako ih beba kojim slučajem konzumira. Ostale predmete koji sadrže slične kuglice, poput kreveta za kućne ljubimce ili mekih igračaka, također treba čuvati dalje od djece.

Iz Choicea su također rekli roditeljima da budu svjesni da su proizvodi koji su ‘proizvedeni za djecu’, poput kreme za sunčanje i šampona, jednostavno nepotrebni, jer su često isti kao i verzije za odrasle, ali s višom cijenom, piše The Sun.

24sata.hr

AaronAmat/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.