Body Space nastavlja dobru praksu i održava konferenciju o ženskom zdravlju

by | 13 Oktobra, 2023

U subotu 14.oktobra u prostorijama hotela IBIS STYLES s početkom u 11 sati održat će se konferencija na temu zdravlja žena 35 + a koju organizuje NVO Body Space

Body Space kao obuvatan koncept brige o zdravlju koji Sarajlijama već dvije godine pruža mogućnost fitnessa novog doba, već drugi put radi tematsku konferenciju posvećenu zdravlju žena.

Eksperti iz oblasti genetike, farmakologije, ginekologije, te interne medicine govorit će o važnosti usvajanja zdravih životnih navika kroz tri segmenta: vježba, zdrava prehrana i menadžment stresa.

Osnivačica udruženja Body space Azemina Tomljenović kaže da ćemo pomenuti relevantne statistike kada su u pitanju sistematski pregledi kao mjera prevencije bolesti i očuvanja zdravlja.

“Dotaknut ćemo se oblasti dodataka prehrani za kojima svi posežemo s pravom jer i uz veliki trud današnjom prehranom ne unosimo sve što nam je potrebno od vitamina, minerala, esencijanih masnih kiselina…Ipak, postoje razlike ali i važne upute pri izboru i unosu, kaže Tomljenović.

Na konferenciji će govoriti Adna Bešić Mesihović, doktorica genetike, Jasmina Ćorović Kuburović, internista, kardiolog, Ermina Rovčanin doktorica ginekologije, Miroslava Marjanović, psihologinja i profesori sporta.

“Koje su posljedice gojaznosti po srce i kardiovaskularni sistem, kako prepoznati promjenu u balansu hormona, kako višak kilograma utječe na učestalost karcinoma materice samo su neke od tema o kojima ćemo razgovarati, dodaje Tomljenović. Kineziološki Fakultet govorit će o važnosti tjelovježbe za očuvanje zdravlja sa posebnim fokusom za žene 35+

Body Space sa svojim timom ce predstaviti koncept ističući važnosti drugačijeg pristupa i motivaciji za održavanje zdravih životnih navika kroz tri segmenta tjelovježba, zdrava prehrana i menadžment stresa sa posebnim fokusom na žene 35+. Životne okolnosti žene sa svim obavezama kao i tjelesnim promjenama zahtjevaju i drugačiji pristup koji mi i nudimo.

Za sve koji dođu na taj dan i posjete prostorije Body Space-a kao i poslušaju konferenciju imat će prigodne popuste i poklon vaučere.

Svoje prisustvo je potrebno najaviti na broj tel: 061/080/060

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.