Otvorene prijave za 5. dm žensku utrku

by | 25 Jula, 2022
prijave za 5. dm zensku trku

Otvorene su prijave za 5. dm žensku utrku, a sve učesnice i ove godine mogu birati kada i gdje žele da trče.

Rekreativna ruta dužine 3,5 kilometra može se istrčati ili prošetati, u društvu ili samostalno, bilo kada i bilo gdje u periodu od 4. do 11. septembra. Sve zainteresovane dame se mogu prijaviti na utrku do 3. avgusta.

Promocija zdravog i aktivnog načina života

“Drugi put organizujemo dm žensku utrku bez jedinstvenog starta. Prošle godine cilj je bio održati socijalnu distancu, ali i pozitivan duh. Ove godine nastavljamo tu praksu, ali iz malo drugačijih razloga. Želimo da sve dame bez obzira u kojem se mjestu nalaze same odaberu vrijeme i mjesto za trčanje. Učesnice mogu trčati ili šetati u svom gradu na lokacijama koje same izaberu. Promovisanjem zdravog i aktivnog načina života želimo inspirisati što više žena”, poručila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Kotizacija za utrku se može uplatiti u periodu od 29. avgusta do 11. septembra godine i to kupovinom startnog paketa u dm prodavnici, koju učesnice biraju prilikom prijave na web stranici utrke www.dm-zenskautrka.ba. Od svake kotizacije, koja iznosi 10 KM, odnosno 7 KM za članice dm active beauty programa, dm će odvojiti 1 KM za nabavku besplatnih menstrualnih uložaka za učenice srednjih škola Kantona Sarajevo, što je početak jedne inicijative koja će nadamo se zaživjeti i širom BiH.

“Smatramo da je važno da svaka žena ima pristup proizvodima za njegu i održavanje intimne higijene te na ovaj način želimo podržati nastojanja da se smanje socijalni, ekonomski i psihološki izazovi sa kojima se djevojke i žene nerijetko susreću”, istakla je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Sve trkačice koje se u skladu sa pravilima utrke registruju i uplate kotizaciju u dm prodavnici koju su odabrale prilikom prijave, očekuje dri fit majica i  ceker sa gratis proizvodima dm-a i partnera. Broj prijava je ograničen.

ljepotaizdravlje.ba / PROMO

PROMO