“Šteta” (Caitlin Wahrer): Dinamičan roman koji ispituje granice

by | 4 Jula, 2022
Steta-Caitlin-Wahrer

“Šteta”, prvi roman spisateljice Caitlin Wahrer, dinamično štivo koje nećete ispuštati iz ruku možete pronaći širom BiH u prodaji na kioscima, ali i u Tropik radnjama!

Steta-Caitlin-Wahrer

Kad je porodica iz maloga grada dovedena do ruba, koliko će daleko ići da zaštiti jednoga od svojih? Napeto, dinamično štivo o tome šta smo spremni učiniti u ime ljubavi i porodice.

Tony je oduvijek pazio na svoga mlađeg brata Nicka. Zato, kad ga pozovu u bolnicu gdje Nick leži pretučen, u modricama, nakon nasilnog seksualnog napada, buknu njegovi zaštitnički instinkti i u njemu počinje rasti užaren bijes. Kao advokat iz maloga grada u Novoj Engleskoj, Tonyjeva supruga Julia stalno se bavi slučajevima koji uključuju djecu. Kad ovaj dodijele detektivu Riceu, Julia osjeća da je u dobrim rukama. Posebno zato što osjeća da i Rice shvata koliko brzo sve može postati složeno. Vrlo složeno. Uostalom, u jednome je trenutku Nick u baru pio piće s zgodnim neznancem, a već se u sljedećem našao u središtu istrage koja je prijetila da će uništiti ne samo njega, nego i cijelu njegovu porodicu. A sada je njegov napadač, na slobodi uz jamčevinu, osporio Nickovu verziju onoga što se dogodilo…

Dok Julia pokušava pomoći šogoru, uviđa da Tonyjeva želja za osvetom i ispravljanjem štete nanesene Nicku izmiče kontroli. Tony je počinje plašiti. Nedugo zatim počinje se pitati: zna li ona doista za šta je sve sposoban njen muž? Pa čak i ona sama?

Caitlin Wahrer, autorica romana i kći dvoje hipija iz gradića u Maineu, u drugu je saveznu državu otišla na fakultet, ali se vratila kako bi završila pravo. Radila je na slučajevima koji su uključivali neke od problema o kojima piše u “Šteti”. Sa suprugom živi u južnom Maineu. “Šteta” je njen prvi roman.

Roman “Šteta” možete pronaći širom BiH u prodaji na kioscima, ali i u Tropik radnjama: Tropik Gifts and Games Sarajevo (BBI Centar), Tropik Gifts and Games Banja Luka (Boska), The G-Store Zenica (Family centar Ekran).

Ovaj i još veliki izbor romana dostupan je za online narudžbe na www.tropik.ba, sa dostavom knjiga na vaša vrata.

ljepotaizdravlje.ba / PROMO

PROMO