Upoznajte najkontroverzniju autoricu krimi romana Patriciu Cornwell

by | 23 Juna, 2022
Upoznajte Patriciu Cornwell

I nakon gotovo četvrt vijeka, Patricia Cornwell suvereno vlada svijetom krimića kao najpopularnija, najtiražnija, najbogatija i najkontroverznija autorica tog žanra.

Među mnogobrojnim osvojenim nagradama za romane posebno se ističe Galaxy British Book Award za krimić godine koji je autorica osvojila kao prva Amerikanka u istoriji tog priznanja.

U izvanrednom novom romanu Patricie Cornwell “Obdukcija” čitajte priču o forenzičkoj patologinji dr Kay Scarpetta. U poslijepandemijskom svijetu razorenom političkim i građanskim nemirima roman priča priču o istraživanju ubistva djevojke, obdukciji i svim situacijama koje će uticati na razrješenje ubistva i nalaz obdukcije.

Patricijin prvi detektivski roman “Obdukcija”, vrlo je brzo postao poznat, a u samo godinu dana dobio je uz nagradu Edgar još tri značajne književne nagrade.

Pojava detektiva žene kao i činjenica da sve više žena piše dobre detektivske romane novijeg je datuma. Patricia Cornwell uspjela je ponuditi čitatocima odlično strukturisane romane koje čitamo s radošću prepoznavanja. Bez obzira što je u njima riječ o dalekom svijetu masovnih uboica i kompjuterskih igrarija, svijetu u kojem se ubistva dešavaju – ne samo u mašti.

Za dostupnost romana “Obdukcija” ove poznate autorice zaslužan je Tropik, te isti možete pronaći u redovnoj prodaji na kioscima ali i u Tropik radnjama: Tropik Gifts and Games Sarajevo (BBI Centar), Tropik Gifts ang Games Banjaluka, The G-Store Zenica.

Ovaj i još veliki izbor romana dostupan je za online narudžbe na www.tropik.ba, sa dostavom knjiga na vaša vrata.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO