Upoznajte najkontroverzniju autoricu krimi romana Patriciu Cornwell

by | 23 Juna, 2022
Upoznajte Patriciu Cornwell

I nakon gotovo četvrt vijeka, Patricia Cornwell suvereno vlada svijetom krimića kao najpopularnija, najtiražnija, najbogatija i najkontroverznija autorica tog žanra.

Među mnogobrojnim osvojenim nagradama za romane posebno se ističe Galaxy British Book Award za krimić godine koji je autorica osvojila kao prva Amerikanka u istoriji tog priznanja.

U izvanrednom novom romanu Patricie Cornwell “Obdukcija” čitajte priču o forenzičkoj patologinji dr Kay Scarpetta. U poslijepandemijskom svijetu razorenom političkim i građanskim nemirima roman priča priču o istraživanju ubistva djevojke, obdukciji i svim situacijama koje će uticati na razrješenje ubistva i nalaz obdukcije.

Patricijin prvi detektivski roman “Obdukcija”, vrlo je brzo postao poznat, a u samo godinu dana dobio je uz nagradu Edgar još tri značajne književne nagrade.

Pojava detektiva žene kao i činjenica da sve više žena piše dobre detektivske romane novijeg je datuma. Patricia Cornwell uspjela je ponuditi čitatocima odlično strukturisane romane koje čitamo s radošću prepoznavanja. Bez obzira što je u njima riječ o dalekom svijetu masovnih uboica i kompjuterskih igrarija, svijetu u kojem se ubistva dešavaju – ne samo u mašti.

Za dostupnost romana “Obdukcija” ove poznate autorice zaslužan je Tropik, te isti možete pronaći u redovnoj prodaji na kioscima ali i u Tropik radnjama: Tropik Gifts and Games Sarajevo (BBI Centar), Tropik Gifts ang Games Banjaluka, The G-Store Zenica.

Ovaj i još veliki izbor romana dostupan je za online narudžbe na www.tropik.ba, sa dostavom knjiga na vaša vrata.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.