Mahune u vrhnju

by | 27 Decembra, 2011
SASTOJCI:
1 kg mahuna, zelenih ili žutih 
500 ml vrhnja za kuhanje
4-5 mrkvica
vezica mladog luka sa zelenim dijelom
vezica kopra 
2-3 češnja bijelog luka
so, biber vegeta 
po želji crvena slatka paprika 
malo maslaca ili ulja
PRIPREMA:
Mahune i mrkvu očistiti, oprati i kuhati na pari. Dok se to kuha, očistiti i oprati mladi luk, isjeći ga na kolutiće pa propržiti na masnoći, a zatim dodati sjeckani bijeli luk, zaliti s vrhnjem i prokuhati desetak minuta. U malo vode razmutit 3-4 kašike gustina i lagano uliti u vrhnje, pa miješati da se ne stvore grudvice. Kad su mahune i mrkva kuhani, ocijediti i umiješati u umak. Dodati sitno sjeckan kopar i začine pa ostaviti da sve zajedno još malo prokuha. Poslužiti sa kuhanim krompirom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.