Gurmanska pljeskavica by 24Kitchen

jan 20, 2013 Jela sa mesom

    Sastojci:

  • 500 g mljevene junetine
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 kašika “vuster” sosa
  • 1 kašika koncentrata od paradajza
  • 2 kašike krupno isjeckanog peršuna
  • So i biber
  • 8 kriški pančete ili slanine
  • 4 ćabata peciva
  • ljuti čatni od paradajza
  • 4 kriške čedar sira
  • listovi zelene salate

Način pripreme:

1. Stavite mljeveno meso u posudu i dodajte pasirani bijeli luk, sos, pire od paradajza i peršuna. Začinite solju i biberom i miješajte dok ne nastane homogena smjesa.
2. Podijelite smjesu na četiri dijela i svaki oblikujte u kuglu, a zatim u pljeskuvicu. S obe strane svake pljeskavice stavite komad pančete i dobro pritisnite.
3. Zagrejte roštilj i pecite pljeskavice s obe strane – dok pančeta ne postane hrskava.
4. Lagano zapecite presata peciva.
5. Stavite na tanjir polovinu peciva i premažite ljutim čatnijem od paradajza ili sličnim pikantnim sosom. Stavite pljeskavice na hleb i poklopite gornjom polovlnom peciva. Ukrasite listovima zelene salate.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.