Juneći rižoto

by | 25 Marta, 2020

Sastojci (4 porcije):

700 g juneće lopatice
2 glavice luka, sitno nasjeckati
3 mrkve, nasjeći na kolutiće
2 kašičice soli, malo bibera
1 kašičica mljevenog kima
1 kašičica mljevene crvene paprike
2 lista lovora
5 1/2 šolja vode
3 šolje riže
1 mala glavica bijelog luka
1 kašičica mljevenog korijandera
po izboru, ljuta papričica

Priprema:

S mesa uklonite masni dio i nasijecite ga na kockice. Dinstajte sedam minuta na vrućem ulju, pa dodajte luk. Kratko dinstajte, a zatim dodajte mrkvu, kašičicu soli, biber, crvenu papriku, kim i lovor.

Dinstajte nekoliko minuta i potom zalijte s dvije šolje šalicama vruće vode. Lagano kuhajte 45 minuta, a zatim ubacite rižu, kašičicu soli i ako želite, ljutu papričicu. Dodajte četiri šolje vode, prokuhajte, pa smanjite i kuhajte još desetak minuta (dok tekućina ne ispari).

Dodajte zdrobljenu glavicu bijelog luka, kašičicu korijandra i kuhajte još kratko dok riža ne bude gotova. Poslužite toplo.

Izvor: kaufland.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.