Pečenica u pikantnom umaku

by | 30 Augusta, 2013

Pecenica

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog karea bez kostiju
  • 3 žlice pirea od rajčica
  • 1,5 dl milerama
  • 500 g kukuruza šećerca
  • 1/2 celera
  • 1 pastrnjak
  • 3 mrkve
  • 2 čena bijelog luka
  • 2 dl crnog vina
  • 1 žličica tucane ljute paprike
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Svinjski kare uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, pastrnjak i mrkvu očistiti, te narezati na krupnije komade, a kukuruz obariti u slanoj vodi.
2. Na vrelom ulju propržiti svinjski kare sa svih strana da porumeni, te dodati mrkvu, pastrnjak, celer i bijeli luk, naliti vodom da ogrezne, pa dinstati dok meso ne smjekša.
3. Kuhano povrće izvaditi, propasirati i vratiti u lonac sa mesom, zatim dodati tucanu papriku, pire od rajčica, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po ukusu i kuhati još 5 minuta dok se umak ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim umakom i služiti uz bareni kukuruz šećerac.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.