Punjena piletina na žaru

by | 2 Maja, 2013

Sastojci:

  • 1 pileće bijelo meso
  • 2 kašike senfa
  • 1/2 manje brokule
  • 120 g mladog sira
  • 4 mlade tikvice
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina, so

Način pripreme:

1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju tako da se od jednog bijelog mesa dobiju dvije veće šnicle. Šnicle poprečno zasjeći i otvoriti, a potom ih začiniti po ukusu i premazati senfom.
2. Brokulu iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Mladi sir isjeći na 4 šnite.
4. Na svaku šniclu od bijelog mesa staviti cvijet brokule i šnitu mladog sira i preklopiti. Krajeve šnicle istanjiti tučkom za meso da se sljepe. Na isti način napuniti preostale šnicle pa ih premazati uljem.
5. Roštilj prethodno pripremiti i sačekati da ostane žar. Potom na njega spuštati punjenu piletinu i pržiti je dok ne porumeni.
6. Tikvice zajedno sa korom isjeći na kolutove, blago posoliti te ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
7. Prženu piletinu poslužiti uz tikvice.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.