Punjene pileće rolnice

feb 16, 2013 Jela sa mesom

Sastojci:

  • 2 manja pileća bijela mesa
  • 300 g špinata
  • 60 g buđavog sira
  • 60 g mladog sira
  • 3 jajeta
  • 100 g brašna
  • 150 g prezli
  • mješavina začina
  • 500 g krompira
  • ulje, so

Priprema:

1. Pileće bijelo meso uzdužno presjeći napola tako da se od jednog bijelog mesa dobiju 2 šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Špinat obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i isjeckati.
3. Buđavi i mladi sir izrendati na krupno rende.
4. U manjoj posudi sjediniti špinat, rendani buđavi i mladi sir i začine po ukusu.
5. Istanjene šnicle začiniti pa na svaku staviti malo fila. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra te urolovati.
6. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najprije sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i isjeći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Prženi krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.