Paketići s mljevenim mesom

by | 19 Maja, 2013

Sastojci:

  • 800 g lisnatog tijesta
  • 400 g mljevene junetine
  • 20 g parmezana
  • 2 kašike brašna
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica sjeckanog peršuna
  • 4 kašike prezli
  • 2 kašike ulja
  • mešavina začina
  • susam, biber

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu junetinu, parmezan, prezle, jedno jaje, peršun i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
2. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati četiri valjka prečnika 1,5 cm. Oblikovane valjke posuti brašnom.
3. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. i podjeliti na četiri pravougaonika (dužina pravougaonika mora odgovarati dužini valjka od mesa).
4. Na svaki pravougaonik od lisnatog tijesta staviti valjak od mesa i urolovati. Potom nožem isjeći na manje komade dužine 5 cm. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene zamotuljke. Odozgo tijesto zarezati nekoliko puta, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.