Pogačice sa kobasicama

by | 15 Marta, 2013

Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 250 g sira u krišci
  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g dimljenih kobasica
  • so
  • susam

Priprema:

1. Omekšali margarin pjenasto umutiti pomoću miksera.
2. Potom sjediniti margarin, izmrvljeni sir i malo soli. Postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo meseći dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Umješeno tijesto ostaviti da miruje u frižideru najmanje 120 min.
4. Odstojalo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
5. Potom okruglim kalupom prečnika 5 cm na polovini tijesta izvaditi kolutove. Od preostalog tijesta izvaditi manje kolutove prečnika 4 cm.
6. Dimljenu kobasicu isjeći na kolutove.
7. Na veće kolutove tijesta u sredinu kobasicu a ivice tijesta premazati bjelanceem. Odozgo ih prekriti manjim kolutovima tijesta pa ivice pomoću viljuške pritisnuti da se sljepe.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati punjene pogačice. Premazati ih žumanjkom i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.