Jagnjeća čorba sa rižom

by | 15 Marta, 2013

Sastojci:

  • 250 g jagnjetine od buta
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 koren peršuna
  • 1 paštrnak
  • 1 veća mrkva
  • 1 kašikica mljevene paprike
  • 3 kašike riže
  • 1 žumanjak
  • 1 dl pavlake
  • 1 limun
  • 2 l vode
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Jagnjetinu isjeći na kockice, crni luk, koren peršuna, paštrnak i mrkvu očistiti i isjeći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati jagnjetinu, koren peršuna, paštrnak i mrkvu i kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso i povrće napola ne omekšaju. Tokom dinstanja skidati pjenu sa površine tečnosti.
3. Kada meso omekša, naliti vodom, dodati rižu, paradajz pire, mljevenu papriku i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu neposredno pred služenje dodati sok od limuna i mješavinu pavlake i žumanjaka pa polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.