Punjeni faširi s ajvarom

by | 21 Januara, 2014

Clipboard045

Sastojci:

  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike ajvara
  • prezli po potrebi
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 čen bijelog luka
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
  • 8 trouglova topljenog sira
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti u mašini za mljevenje.
2. Crni i bijeli luk očistiti i što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu piletinu, ajvar, jaje, crni i bijeli luk, mljevenu papriku i začine po ukusu.
4. Zatim dodati prezli koliko je potrebno da se dobije mekša smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Dobijenu smjesu podijeliti na kuglice. Kuglice istanjiti, u sredinu staviti trougao sira a potom ga obložiti smjesom od mesa.
6. Punjene fašire pržiti na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.