Rolnice od paštete i maslina

by | 1 Jula, 2013


Sastojci:

  • 1 kg pravougaonog hljeba (pečenog u kalupu)
  • 200 g paštete od tunjevine
  • 200 g zelenih maslina s paprikama

Priprema:

1. Pomoću oštrog noža sredinu hljeba odvojiti od korice, a zatim ga vertikalno isjeći na listove debljine 1 cm.
2. Listove hljeba oklagijom istanjiti i premazati paštetom.
3. Duž jednog kraja premazanog hljeba poslagati masline pa pažljivo urolovati. Ukoliko je rolat tanak, oko njega uviti još jedan list premazanog hljeba. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica. Rolnice uviti u providnu foliju i odložiti u frižider da se stegnu.
4. Kada se rolnice stegnu, isjeći ih na parčad debljine 1 cm.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.