Rimska salata

by | 24 Augusta, 2013

Rimska-salata

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 1/2 svježeg krastavca
  • 4 paradajza
  • 1/2 veze mladog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 2 dl ”jogurta plus”
  • 1 dl pavlake
  • 30 g sjemenki suncokreta
  • 50 g rendanog parmezana
  • 100 g sitne tjestenine
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber, bosiljak

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na rezance i ispržiti na vrelom ulju, krastavac presjeći uzduž na pola pa isjeći na listove, paradajz isjeći na kockice, mladi luk na kolutove, peršun sitno isjeckati, a tjesteninu obariti u vodi i procijediti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, jogurt, peršun i bosiljak, te začiniti po ukusu.
3. Posebno izmiješati prženu piletinu, sjemenke suncokreta, krastavac, paradajz, kukuruz, mladi luk i tjesteninu pa začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu salatu posuti parmezanom i preliti umakom od jogurta i pavlake.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.