Tortilja sendviči

by | 27 Maja, 2013

Sastojci:

  • 8 gotovih tortilja
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • origano, bosiljak
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 400 g kačkavalja
  • 1 veza mladog luka
  • 3 kašike ulja
  • mješavina začina

Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na tanke trake, mladi luk na kolutove, pelat paradajza izmiksati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti piletinu, pa dodati pelat paradajza, bosiljak, origano, bijeli luk u prahu i začine po ukusu. Sve zajedno kratko propržiti.
3. Potom skloniti sa ringle, dodati mladi luk i polako promiješati.
4. Jednu tortilju posuti sa malo kačkavalja i premazati slojem fila od piletine. Preko fila opet posuti malo kačkavalja i preklopiti drugom tortiljom. Pripremljen sendvič blago pritisnuti dlanom. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još sendviča.
5. Teflonski tiganj zagrejati, a potom na njega staviti sendvič tortilju. Kratko propržiti sa jedne strane da se sir otopi, vodeći računa da tortilja ne izgori. Potom pomoću francuske kašike okrenuti drugu stranu te i nju kratko propržiti.
6. Pržene sendviče ostaviti da se ohlade, a zatim ih isjeći na trouglove.

Izvor: Dobra hrana